Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Vilnoniai pledai: kokį rinktis?

Visi namuose turi bent vieną pledą, tiesa? Juk ir savuosiuose tikrai atrastumėte minkštutėlį užtiesalą, kurį nedvejodami griebiate vos tik atvėsta orai ar tiesiog norisi papildomo jaukumo ir šilumos... Tad nenuostabu, jog parduotuvių lentynose ar virtualiose parduotuvėse „sugulę“ švelnučiai pledukai traukia akį ir masina įsigyti dar bent vieną. Jei susigundėte ir Jūs, greičiausiai svarstysite, o kokį gi rinktis. Klausimas natūralus, mat pasiūla didžiulė, todėl pasimesti labai lengva. Visgi norintys aukščiausios kokybės ir didžiausio privalumų sąrašo turėtų rinktis klasiką – vilnonį pledą. Tiesa, kai kuriems vilna vis dar asocijuojasi su storu, kietu audiniu bei su šiurkštumu. Tačiau labai stipriai nustebsite, kokio minkštimo ir švelnumo yra šiuolaikiniai vilnos gaminiai! Tad pažeriame keletą patarimų, padėsiančių nuspręsti, kokį vilnonį pledą rinktis.

Vilna: vienoda ar skirtinga?

Nutarę pasižvalgyti vilnonių pledų sektoriuje etiketėse išvysite tokius pavadinimus kaip „merino vilna“, „vilna“, „kašmyras“. Taigi taps aišku, jog ir vilna nėra tokia pati – ji skiriasi, priklausomai nuo jos išgavimo, apdirbimo būdų ar kitų aspektų.

Kas būdinga vilnoniams pledams?

Pirmiausia paminėkime, kokios savybės būdingos vilnai, nepriklausomai nuo jos rūšies. Tad kad ir kokį pledą iš vilnos pasirinksite, jis lepins švelnumu, jaukumu bei šiluma. Ir nors atrodo itin šiltas, visgi turi unikalią savybę – tobulą prisitaikymą prie kūno temperatūros, todėl su juo neperkaisite ir neprakaituosite. Tai reiškia, jog vilnonio pledo privalumus įvertinsite ir šaltuoju metų laiku, darganotą rudenį, kai žvarbu, ir vėsesniais vasaros vakarais vakarodami lauke.

Vilnonis pledas šildys ir leis odai kvėpuoti, negana to, vilna labai maloni liesti, visiškai nedirgina, nealergizuoja odos, tad vilnoniai pledai sulaukia daug simpatijų ir tarp vaikus auginančių tėvų – tokį pledą galite naudoti nuo pat kūdikystės. Jis bus nepamainomas vėlų rudenį ar žiemą keliaujant su mažyliu į lauką – patieskite vežimėlyje ir vaikutis bus apsaugotas nuo vėjo, šalčio, drėgmės.

Tiesa, verta paminėti ir tai, jog kokybiškas, dailus vilnonis pledas visuomet bus stilinga namų jaukumą sustiprinanti detalė: tieskite jį ant lovos, dėkite dailiai sulankstytą ant sofos ar žaismingai užmeskite ant supamojo krėslo ar fotelio ranktūrio!

Paprasta vilna, merino ar kašmyras?

Nors bet kuriai vilnos rūšiai būdingos minėtos savybės, kiekviena iš jų žavi dar šiuo tuo, kas aktualu būtent jai. Tad rinkdamiesi atsižvelkite į tai ir palyginkite su savo poreikiais.

Paprasta vilna

Tokie vilnoniai pledai patiks tiems, kurie nori patrauklia kaina įsigyti gerą pledą iš vilnos. Šiltas, jaukus, minkštutis tekstilės gaminys tikrai atras vietą namuose – jis bus trokštamas miegamajame, praktiškas pasirinkimas vaikų kambaryje, jaukumo garantas svetainėje ir pan. Nors toks pledas bus neprilygstamas šaltuoju metų laiku, neabejokite – kartais jį išsitrauksite net ir vasarą!

Jei turite į alergijas linkusią odą, tuomet tekstilės gaminius, turinčius sąlyti su ja, reikia rinktis ypač atidžiai. Štai kodėl vilnonis pledas ir čia gauna „pliusą“ – jis tobulai tinka alergiškai, labai jautriai odai, ją puoselėja, nedirgina, tad užtikrina komfortą.

Vilnonis pledas – tikrai šaunus pasirinkimas tiems, kurie nuolat skuba, stokoja laiko, daug dirba ar keliauja ir prioritetą teikia daiktams, kurių priežiūra nereikalauja daug papildomo laiko. Tokius kriterijus atitinka ir pledai iš vilnos. Itin lengvai prižiūrimi – skalbkite vadovaudamiesi gaminio etiketėje pateiktomis rekomendacijomis. Dėl laidumo orui pledas labai sparčiai išdžius.

Merino vilna

Nors merino vilna puikuojasi visomis vilnai būdingomis savybėmis, ji turi išskirtinumą – pastaroji išgaunama tik iš ypatingos merinosų avių vilnos. Šios specialios rūšies avys auginamos Australijoje bei Naujojoje Zelandijoje. Ten vyraujančios auginimo sąlygos bei klimatas idealiai tinka šių avių ir ypatingai aukštos kokybės vilnos auginimui. Merino vilna žinoma ir vertinama visame pasaulyje. Ir nors daugelio širdis užkariauja merino vilnos megztukai, šaliai bei kiti gaminiai, visgi populiariųjų laurai neabejotinai tenka įstabaus minkštumo merino vilnos pledams.

Merino vilna yra laidi orui, ji sugeria ir sparčiai išgarina drėgmę, nedirgina bei nealergizuoja odos, prisitaiko prie kūno temperatūros, užtikrindama maksimalų komfortą. Puikiai tinka ir vaikams, o juk mažųjų odelė itin jautri. Palyginti su paprasta vilna, tai merinosų avių vilnos gaminiai yra lengvesni ir plonesni, tačiau šilumos savybes demonstruoja įspūdingas. Tad tai bus labai elegantiškas pledas, kuris gali būti labai geras pasirinkimas dovanai.

Rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į sudėtį – merino vilna gali būti derinama su kašmyru ar patvarumo suteikiančiais sintetiniais pluoštais.

Kašmyras

Jei bent minimaliai domitės madomis ir audiniais, tai tikrai esate girdėję kašmyro pavadinimą. Visame pasaulyje labai vertinama ir viena prabangiausių laikoma vilna demonstruoja ypatingą švelnumą. Pluoštas minkštutis ir tolygus, audinys nepaprastai lengvas, tačiau  šiltas ir jaukus. Apsigaubę jo beveik nejusite, užsiklojus ar įsisupus į tokį pledą jis nevaržys judesių, todėl labai tiks ir miegui, ir kelionėms ar kt. Dėl kašmyro galimybių sumažinti pledo storį, neprarandant gerųjų savybių, juos tiesiog dievina tie, kam prioritetas, be kokybės, yra patogumas ir stilius.

Pledų sudėtyje kašmyras palaiko draugiją įprastai ar merino vilnai ir sudaro tiesiog stulbinamus derinius.

Na, ir greičiausiai nė nereikia sakyti, kad kašmyro sudėtyje turintys pledai bus brangiausi.

vilnoniai pledai

Vilnoniai pledai iš „Nostra“

Įvertinusiems savo poreikius ir nusprendusiems, kokio pledo iš vilnos nori – paprasto, merino ar su kašmyru – siūlome kelis populiariausius ir „Nostra“ klientų labiausiai vertinamus: „Andora“, „Kuba“, „Merino-300“,“ Zelandia“.

Jei svarbi kaina, patraukliausias variantas bus „Zelandia“ pledukai iš šimtaprocentinės Naujosios Zelandijos tipo vilnos. Gaminys visiškai patenkins vilnos mylėtojų poreikius.

Tikras aukso viduriukas – neaukšta kaina vilioja ir pledai „Kuba“, kurių sudėtis spalvingesnė: didžiąją dalį audinio sudaro aukščiausios rūšies merino vilna, o jai draugiją palaiko akrilas bei poliesteris – sintetiniai pluoštai, garantuojantys itin aukštą patvarumą bei ilgaamžiškumą. Šio pledo sudėtyje yra ir prabangiojo kašmyro, tad gaminys nestoras, lengvas, šiltas. Puikų kainos ir kokybės santykį užtikrina ir „Merino“ pledukai, sudėtyje turintys itin daug merino vilnos ir „žiupsnį“ nailono, išsiskiriančio pavydėtinu patvarumu.

Prabangiausių kategorijoje – pledai „Andora“, kurių sudėtyje – net 90 proc. aukščiausios rūšies merino vilnos ir net 10 proc. kašmyro! Tikriausiai nė nereikia sakyti, jog be pavydėtinų savybių, šis pledas žavės elegancija ir subtilumu, alsuos prabanga ir pavergs savo lengvumo, patvarumo bei teikiamo jaukumo balansu.

Kokio dydžio pledą rinktis?

Dydis yra dar vienas aspektas, kurį reikėtų įvertinti renkantis naują pledą. Nuspręskite, kam pledas bus naudojamas dažniausiai. Jei jį tiesite ant lovos ar norėsite vis įsisupti patys, rinkitės didelių matmenų. Jei pledas bus skirtas vaikui, rinkitės mažesnį – vaikui bus patogiau. Kelionėms prioritetą teikite mažesniems ir plonesniems pledukams iš vilnos. Jei tiesite ant kažkokio baldo – krėslo, fotelio ar pan., tai rinkitės pagal jo matmenis.

Džiaugiamės turėdami didelę įvairovę ir galėdami kiekvienam iš Jūsų suteikti progą atrasti tai, kas patinka labiausiai.

Susijusios prekės

avatar