Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Šalikas – universalus žiemos aksesuaras

Vos už lango paspaudžia šaltukas, pradedame mąstyti apie šiltą šaliką. Tai – ne tik apsauga nuo šalčio bei vėjo, bet ir daili stiliaus detalė, universalus aksesuaras, kuris praskaidrina tiek lauko, tiek vidaus aprangos ansamblį. Šalikai, kaip ir daugelis drabužių bei aksesuarų, paklūsta mados taisyklėms, tad trumpai apžvelkime, kokį šaliką verta rinktis šį sezoną?

Natūralus šalikas – visada madingas

Metai bėga, mados keičiasi, tačiau natūralūs šalikai ne tik visada išlieka stilingiausių dešimtuke, bet ir sugrįžta kaip pirmasis stileivų pasirinkimas. Kodėl natūralūs audiniai? Nes jie idealiai tinka šalikui: vilna yra šilta ir švelni, medvilnė puikiai praleidžia orą, šildo, tačiau neleidžia perkaisti. O kur dar visa spalvų įvairovė ir skirtingos faktūros? Be to, tik natūralūs audiniai nesukelia alerginių reakcijų, o šalikui, kuris dažnai paliečia ir mūsų žandus, ši savybė yra itin svarbi.

Jau ne vienerius metus madingi itin dideli šalikai, į kuriuos smagu susisupti. Iš tikrųjų jie yra tarsi plonesnė ir lengvesnė pledo versija, kurią galite visur nešiotis su savimi. Natūralus audinys dideliam šalikui yra geriausias pasirinkimas dėl savo puikių laidumo orui savybių – tokį šaliką galite ant pečių užsimesti net ir su storu megztiniu, tikrai nesukaisite.

Kitas natūralių audinių privalumas yra lengvesnė priežiūra. Tokie audiniai greičiau džiūsta, o susidūrus su dėmėmis, jas lengviau įveikti.

Universalios ir stilingos spalvos

Spalvų ir raštų gama šalikų pasaulyje – labai įvairi. Tačiau jei norite išsirinkti stilingą aksesuarą, kurį bus paprasta derinti ir prie palto, ir prie skirtingų megztinių ar palaidinių, rinkitės klasiką. Tradiciškai tai natūralios, žemės spalvos: itin populiarios pilka, ruda, rusva, garstyčių, kaštoninė ir kiti tamsesni atspalviai. Tokių šalikų raštai išreiškiami panaudojant skirtingas audimo technikas, todėl atrodo natūraliai, per daug nežaižaruoja margumu.

Kuriant prabangų stilių, patariama ieškoti ne tik natūralių audinių, bet ir natūralių atspalvių. Daugiau prabangos suteikia kokybiškas pluoštas, o ne pati šaliko išvaizda, tad puikiai tiks alpakos vilna, blizgūs audiniai.

Šalikas gali būti ir pagrindine aprangos detale, jei yra pakankamai originalus. Modernaus stiliaus šalikas gali turėti įvairių dekoro elementų, kurie turi ir praktines funkcijas, pavyzdžiui, kutus, kišenėles šaliko galuose ir pan. Visa tai atrodo mažmožiai, tačiau sudėlioja stiliaus akcentus į savo vietas.

Kaip derinti šaliką?

Prie palto ar prie kepurės, o galbūt prie batų? Šaliko derinimas visais laikais kėlė daugybę klausimų ir nesutarimų mados pasaulyje. Iš tikrųjų griežtų taisyklių nėra, tačiau derinant patariama rinktis skirtingus elementus, tad šalikas, kepurė, pirštinės ir batai tikrai gali būti skirtingų spalvų ar rašto. Žinoma, visi šie elementai turėtų tarpusavyje derėti, o ne kurti iššaukiantį kontrastą – nebent ieškote itin originalaus ir ryškaus meniško stiliaus.

Labai paprasta suderinti įvairius aksesuarus, jei rinksitės natūralius atspalvius ir audinius. Pavyzdžiui, visi šilto atspalvio tonai puikiai derės tarpusavyje, taip pat galite rinktis ir šaltus.

Kalbant apie lauko aprangos kuriamą įvaizdį, svarbu atsižvelgti į palto ir šaliko santykį. Jei paltas yra ryškesnio atspalvio, turi daugiau dekoro detalių ir yra išskirtinio modelio, prie jo geriau tiks paprastas klasikinio ar net minimalistinio stiliaus šalikas. O jei paltas paprastas, jį neabejotinai pagyvins išraiškingas, didelis ir dailus šalikas, kuris gali būti margas ar net itin ryškios spalvos.

Stilistai pataria savo spintoje turėti ne vieną šaliką, nes tai universalus aksesuaras, kuris puikiai dera prie įvairių ansamblių ir tikrai gelbsti atvėsus orams. Šalikus galima derinti su įvairia apranga, o taip pat ir tarpusavyje – juk du šalikai tai jau visai naujas stilius!

Susijusios prekės

avatar