Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Pledai interjere – modernu ir šiuolaikiška

Šiuolaikinis interjeras kelia daugybę iššūkių. Ieškant originalumo yra derinami įvairūs stiliai, tekstūros, daugybė spalvų. Viena pagrindinių tendencijų, kuri interjere dominuoja jau ne vienerius metus, yra modernumas. Vis dėlto modernus interjeras – tai ne tik siurrealistinis įspūdis ar netradicinės medžiagos bei industrijos atspindžiai. Modernus stilius, visų pirma, yra universalus ir šiuolaikiškas, o pledai tikrai užtikrina abi šias savybes.

Nėra nieko tokio klasiško, kaip minkšto ir švelnaus pledo prisilietimas. Tai interjero aksesuaras, kuris savaime asocijuojasi su švelnumu ir minkštumu, todėl bet kokiam interjerui suteiks švelnumo. Ir pledą galima naudoti ne tik miegamajame! Jis tikrai lengvai atras savo vietą ir svetainėje, ir valgomajame, ir vaiko kambaryje. Tegyvuoja minkštumas – tegyvuoja pledai!

Pledo panaudojimas interjere

Interjere pledus galima panaudoti labai įvairiai, nes tai universali dekoro detalė. Be to, pledas yra ir praktiškas, tad naudojant jį interjere visada bus patogu jį pasiekti ir jaukiai apsigobti. Miegamajame gali būti ne vienas pledas – juos galima sluoksniuoti, derinti prie dekoratyvių pagalvėlių ir kurti naują kambario įvaizdį paprastai ir greitai.

Miegamajame pledas gali būti naudojamas vietoje lovatiesės – tai ir gražu ir funkcionalu. Svetainėje pledą dažnai pamatysite ant sofos krašto ar fotelio, kuriam jis suteikia jaukumo ir minkštumo. Dailiai sulankstyti pledai taps puikia dekoracija ir svetainės lentynoje, nes čia kontrastuos audinio minkštumas ir medienos tvirtumas.

Kiek rečiau, tačiau pledai vis dar yra naudojami ir kaip sofos uždangalai. Tai savotiška atgyvena, bet senos mados trumpam vis blyksteli ir interjero pasaulyje, tad jei vienam vakarui norite pakeisti sofos spalvą – kodėl gi ne!

Kokius pledus rinktis?

Mūsų parduotuvėje rasite didelę pledų įvairovę, jų stilius varijuoja nuo linksmų vaikiškų piešinių iki prabangių raštų, skiriasi ir pledų sudėtis. Jei planuojate pledą naudoti interjerui paįvairinti, rinkitės aukštesnės kokybės gaminį, kuris puikiai išlaikys savo estetines savybes. Juk jei pledas bus interjero dalimi, nereiškia, kad jo nepanaudosite ir pagal paskirtį!

Pledo atspalvį ar raštą derinkite prie patalpoje jau esančių daiktų. Pledas gali būti ryškus akcentas arba įsilieti ir papildyti bendrą koloritą. Lengviausia pledą derinti prie kitų „minkštų“ interjero detalių: pagalvėlių, kilimo, užuolaidų, minkštųjų baldų. Jei norite išskirtinio akcento, ieškokite kontrastingos ir ryškios spalvos, rinkitės tokį pledą, kuris išryškės aplinkoje.

Interjerui lengviau ir paprasčiau naudoti mažesnius pledus, todėl būtinai atkreipkite dėmesį į pledo dydį. Itin dideli, stori ir sunkūs pledai nėra praktiški, be to, juos sudėtingiau skalbti.

Ar pledo spalva svarbi?

Pastaruoju metu itin populiarios ramios, natūralios žemės spalvos. Tokie pledai labai universalūs ir puikiai dera įvairių stilių interjeruose, tad suteikia minkštumo ir švelnumo. Prisiminkite pagrindines spalvų taisykles: šviesūs atspalviai optiškai didina, o tamsūs mažina. Dėl šios priežasties šviesus pledas atrodys puresnis ir minkštesnis, tačiau jis taip pat kambario interjere vizualiai reikalaus daugiau vietos. Tuo tarpu su tamsesniu galima sužaisti įvairiai, o itin tamsaus atspalvio pledai atrodo neįprastai ir prabangiai.

Vaikų kambariui dekoruoti rinkitės spalvotus, piešiniais bei raštais margintus pledus, tačiau atkreipkite dėmesį į sudėtį. Vaikams dažniau nutinka įvairių „nelaimių“ žaidžiant ar valgant, tad vaikišką pledą skalbti teks tikrai ne vieną kartą, o natūralus pluoštas šį procesą įveiks lengviau ir ilgesnį laiką išlaikys savo pradinę išvaizdą.

Susijusios prekės

avatar