Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Merino vilnos pledai: malonu naudoti, lengva prižiūrėti

Unikaliomis savybėmis pasižyminti merino vilna keičia požiūrį į šilumą ir jaukumą. Lengvas, plonas ir švelnus merino vilnos pledas puikiai tiks tiek žiemą, tiek vasarą. Iš pažiūros sunku patikėti, kad toks plonas pledas gali suteikti tiek šilumos, tačiau nepakartojama gamta merino vilną apdovanojo daugybe nuostabių savybių. Laidumas orui, patvarumas, šiluminės savybės – šis pluoštas tiesiog nepakartojamai praktiškas, o be to, dar ir lengvai prižiūrimas.

Dalijamės keliais svarbiais patarimais, kurie palengvins merino vilnos patalynės priežiūrą ir užtikrins jos ilgaamžiškumą.

Prieš skalbiant

Tikriausiai pastebėjote, kad jūsų merino vilnos pledas paviršiuje turi švelnų pūkelį. Skalbiant jis išliks, tačiau būtina užtikrinti, kad kartu su pledu skalbimo mašinos būgne nebūtų aštrių daiktų – jie gali užkabinti šio pūkelio gijas ir jas suvelti ar nutraukti. Jei kartu skalbiate ir kitus drabužius, būtinai patikrinkite jų kišenes ir išimkite aštrius daiktus. Užsekite visų drabužių užtrauktukus – taip jie nesugadins kitų kartu skalbiamų daiktų.

Jei ketinate kartu skalbti ir kitus tekstilės gaminius ar drabužius, būtinai įsitikinkite, ar jie nedažo. Merino vilna yra natūralus pluoštas, todėl dažantys gaminiai gali pakenkti jos išvaizdai.

Merino vilnos pledai: malonu naudoti, lengva prižiūrėti | Pledai | Nostra.lt

Mažiau reiškia daugiau

Merino vilna – natūralus pluoštas, todėl savo pledo nereikia virinti: skalbimui tikrai pakaks 30 laipsnių temperatūros. Juolab, prisiminkite, kad merino vilna savaime pasižymi antibakterinėmis savybėmis. Pernelyg karšta temperatūra gali susilpninti naudingas vilnos savybes, nes joje yra lanolino, kuris aukštoje temperatūroje iš audinio bus tiesiog išskalbtas. Taigi, jei norite, kad jūsų merino vilnos pledas ir toliau patikimai tarnautų, skalbiant tikrai nereikia persistengti.

Švelni priežiūra

Naudodami pastebėsite, kad merino vilnos pledas greitai išgarina kitus kvapus ir atgauna neutralų vilnos kvapą. Tai reiškia, kad audinys savaime išsivalė – tai natūralios vilnos savybė, užtikrinanti jos švarą. Būtent dėl to merino vilnos pledus itin mėgsta keliautojai.

Vis dėlto norint išsaugoti šias unikalias pledo galias, reikalinga švelni priežiūra. Tai reiškia, kad skalbiant skalbyklėje reikėtų rinktis švelnesnę rankinio skalbimo programą, naudoti švelniai veikiančius, o idealiu atveju – natūralius, skalbiklius.

Venkite kaitinimo

Didelė temperatūra kenkia merino vilnos ilgaamžiškumui, todėl tiek skalbiant, tiek džiovinant reikėtų vengti karščio. Merino vilna su medvilne puikiai dera, ji gali būti derinama ir su sintetika, tačiau tai nereiškia, kad šio pluošto gaminius reikia kaitinti. Didelėje temperatūroje mažos pluošto dalelės gali atsiskirti, o tai pakenks mėgstamo pledo audinio vientisumui. Be to, merino vilnos pledai greitai džiūsta, tad geriausia juos tiesiog džiauti ant džiovyklės.

Truputis rūpesčio tikrai atsipirks ir savo pledo minkštumu bei švelnumu galėsite džiaugtis ilgai!

Susijusios prekės

avatar