Patalynės išpardavimas, nuolaida iki 40%!

Neperšlampamos paklodės: kada naudoti ir kaip prižiūrėti?

Galima pagalvoti, kad neperšlampamos paklodės tarsi polietileno plėvelė, izoliuojanti skystį, tačiau iš tikrųjų tai patogi ir praktiška čiužinio apsauga. Jos yra pagamintos taip, kad sulaikytų skystį ir padėtų palaikyti švarą. Lengvai skalbiamos neperšlampamos paklodės visada užtikrina gaivą ir šviežumo pojūtį, o čiužinys išlieka švarus. Neperšlampamos paklodės apsaugo čiužinį nuo dėmių, drėgmės ir taršos, tačiau kartu jos gali būti naudingos ir alergiškiems žmonėms – paklodės sluoksnis sulaiko dulkes, alergenus, sklindančius iš čiužinio. Dėl šios priežasties tokias paklodes taip pat naudinga naudoti kartu su senu ar retai naudojamu čiužiniu (pavyzdžiui, sodyboje).

Kada ir kodėl reikėtų naudoti neperšlampamą paklodę?

Čiužiniui pakenkti gali įvairios kilmės skysčiai, tad visada, kai tik nerimaujate dėl savo čiužinio ar norite būti tikri dėl švaros, naudokite neperšlampamą paklodę. Tokias paklodes galima naudoti ir nuolat, vietoje apsauginio čiužinio užtiesalo, jei tokį naudojate. Štai kelios situacijos, kai reikėtų pagalvoti apie neperšlampamos paklodės įsigijimą:

  • Jei planuojate tam tikras chirurgines procedūras;
  • Jei turite mažų vaikų;
  • Jei susidūrėte su intensyvaus prakaitavimo problema;
  • Jei slaugote ligonį ar vyresnio amžiaus žmogų;
  • Jei mėgstate gerti / valgyti lovoje;
  • Jei neseniai įsigijote keturkojį augintinį.

Atkreipkite dėmesį, kad daugelis neperšlampamų paklodžių yra skirtos daugkartiniam naudojimui ir gali būti skalbiamos daugybę kartų. Vis dėlto gali pasitaikyti ir vienkartinių skystį sulaikančių paklodžių.

Neperšlampamos paklodės | Patalynė | Nostra.lt

Į ką atkreipti dėmesį renkantis neperšlampamą paklodę?

Visų pirma, vadovaukitės tomis pačiomis taisyklėmis, kaip ir renkantis įprastą paklodę. Rasite platų pasirinkimą, galite rinktis neperšlampamą paklodę su guma ar be jos. Šios paklodės dažniausiai yra baltos spalvos, tačiau ant jų reikėtų naudoti įprastą medvilninę paklodę, tad dėl spalvų neatitikimo galite nesijaudinti.

Taip pat atsižvelkite į problemą, dėl kurios ieškote tokios paklodės. Tai padės tinkamai įvertinti, kokios paklodės reikia. Svarbu medžiagos absorbcija, sudėtis, tekstūra. Dažniausiai vandens nepraleidžiančioms paklodėms gaminti naudojama medvilnė ir poliesteris. Sintetinis pluoštas padeda sulaikyti skystį, o medvilnė jį greitai absorbuoja ir išgarina.

Kaip skalbti neperšlampamą paklodę?

Neperšlampančios paklodės yra labai praktiškos ir patogios naudoti. Jos puikiai apsaugo čiužinį įvairiose situacijose, o jų priežiūra – visai nesudėtinga. Visų pirma, patikrinkite gamintojo rekomendacijas, kurios pateikiamos etiketėje. Skalbkite neperšlampamą paklodę, kai tik ištepate. Jei naudojate ją profilaktinei čiužinio apsaugai, skalbkite kas porą savaičių. Pasirinkite aukščiausią rekomenduojamą skalbimo temperatūrą – tai leis pašalinti nešvarumus. Naudokite universalią skalbimo priemonę, tačiau skalbinių minkštiklis šiai paklodei nėra būtinas. Džiovinkite pagal gamintojo rekomendacijas, dažniausiai patariama vidutinio karščio džiovinimo programa.

Susijusios prekės

avatar