Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Ar vilnonės antklodės tinka naudoti vasarą?

Apie vilnos naudą girdėti teko daugeliui, tačiau ne visi žino, kad vilna yra puiki medžiaga antklodėms gaminti. Natūralios vilnos privalumai paverčia ją puikiu pasirinkimu miegui. Vilnonės antklodės ne tik užtikrina komfortą ir šilumą, bet ir padeda greičiau užmigti, geriau išsimiegoti.

Daugelis vilną žino kaip pluoštą, kuris puikiai šildo. Taigi, kyla natūralus klausimas: ar vilnones antklodes galima naudoti vasarą? Dėl unikalių savybių vilnos gaminiai miegui vasarą naudoti ne tik yra tinkami, bet ir padeda ramiai išsimiegoti tvankiomis ir karštomis vasaros dienomis. Kviečiame daugiau sužinoti apie tai, kuo vasaros metu naudingos vilnonės antklodės.

Neprilygstamos vilnonės antklodės savybės

Vilna yra natūralus ir daugiafunkcis pluoštas, kurį žmonija naudoja jau daugelį metų. Tikriausiai kiekvienas esame išmėginę, kokie šilti vilnoniai megztiniai, tačiau vilna savo unikaliomis savybėmis gali džiuginti ir kitais pavidalais. Vienas jų – antklodės, kurios puikiai atskleidžia vilnos privalumus.

Viena svarbiausių ir labiausiai vertinamų vilnos pluošto savybių yra termoreguliacija. Natūrali vilna greitai prisitaiko prie kūno temperatūros ir palaiko šilumą. Be to, šis pluoštas gerai praleidžia oro srautus, todėl miegodami po vilnone antklode išvengsite nemalonaus šaltos drėgmės pojūčio. Būtent dėl šių priežasčių vilnonės antklodės yra taip vertinamos žiemą, kai šilumos ir jaukumo norisi labiausiai.

Laidumas orui yra puiki savybė, kuri suteikia vilnoniam pluoštui universalumo. Dėl oro srautų judėjimo po vilnos antklode nesukaisite, o organizmui bus lengva reguliuoti kūno temperatūrą net ir miego metu. Tai itin svarbu vaikams, kurių organizmas dar nemoka greitai prisitaikyti – mažyliai miegodami dažnai perkaista ir dėl to prabunda naktį. Antra vertus, būtent laidumas orui užtikrina, kad po vilnone antklode patogiai jausitės ne tik šaltą žiemą, bet ir šiltomis vasaros naktimis.

Šiandien daugelis kenčia nuo įvairių alergijų. Jų sukeliami padariniai itin nemalonūs, tad vėl atsigręžiama į natūralius pluoštus, kurie mūsų organizmui yra daug „draugiškesni“. Ir vilna neabejotinai yra vienas iš tokių pluoštų, nes ji ne tik nesukelia alerginių reakcijų, bet ir atstumia dulkes, nešvarumus, dėl lanolino tarsi pati išsivalo. Dėl šios priežasties vilnonės antklodės yra puikus pasirinkimas alergiškiems ar jautrią odą turintiems žmonėms.

Ar vilnonės antklodės tinka naudoti vasarą? | Antklodė | Nostra.lt

Kodėl verta rinktis vilnonę antklodę vasarai?

Klausimų, kodėl antklodė iš vilnos yra puikus pasirinkimas žiemai, tikriausiai nekyla – šaltuoju sezonu itin svarbi šiluma. Tačiau šios antklodės puikiai tinka naudoti ištisus metus, nors žodžių junginys „vilnonė antklodė vasarai“ gal ir skamba kiek keistai. Visgi vilnos savybės yra tiesiog nepralenkiamos – išmėginkite šias antklodės vasarą ir daugiau nenorėsite miegoti po jokia kita.

Nors karštomis vasaros dienomis atrodo, kad geriausias pasirinkimas yra vėsa ir gaiva, iš tikrųjų miegant komfortą užtikrina mūsų kūno šilumą atitinkanti temperatūra. Būtent tokią vilnonė antklodė ir palaikys. Dėl puikios oro srautų cirkuliacijos po ja nesukaisite, o su sintetika net nėra ką ir lyginti.

Kai karšta, prakaituojame daugiau, o miego metas nėra išimtis. Deja, drėgmė sukelia šalčio pojūtį, dėl kurio dažnai prabundame naktį. Vilnonės antklodės padeda išvengti drėgmės, nes ji greitai išgarinama dėl puikaus pluošto laidumo. Juk niekada neteko matyti suplukusios nuo prakaito avies!

Vasarą odai tenka išties daug iškęsti: karštis ir saulės spinduliai išgarina odos drėgmę, tad ji tampa jautresnė, lengviau pažeidžiama. Sintetinė patalynė ar šiurkštus audinys gali sudirginti saulėje nudegusią odą, todėl vilnos pluošto antklodė yra puikus pasirinkimas – ji nesukels alerginės reakcijos ar sudirgimų.

Vilnonės antklodės gaminamos iš įvairių rūšių vilnos, pavyzdžiui, avių, alpakų, kupranugarių. Taip pat pluoštas gali būti praturtintas – kašmyru, merino ar andoros vilna. Tai prabangių vilnų kategorijai priskiriami pluoštai, kurie pasižymi dar geresnėmis savybėmis. Išsirinkite savo vilnos antklodę ar pledą ir pamatysite, kaip gera po tokiu užklotu miegoti šiltomis vasaros naktimis.

Susijusios prekės

avatar