Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Antklodės pasirinkimas pagal metų laikus

Gyvename nuolat kintančiomis klimato sąlygomis ir turime keturis sezonus. Miegui tai turi daug įtakos: vasarą karštą ir norisi gaivos, o žiemą ieškome šilumos ir jaukumo. Antklodė turi daugiausiai įtakos, nes miegant organizmui reikalinga optimali temperatūra – tik taip pavyks ramiai išmiegoti visą naktį ir gerai pailsėti bei prabusti turint dienos darbams reikalingos energijos.

Antklodė žiemai (vėlyvam rudeniui)

Atvėsus orams verta rinktis šiltą antklodę – tai tikrai ne naujiena. Vis dėlto ne kiekviena stora antklodė yra šilta, be to, būtinas puikus laidumas orui, antraip miego metu organizmui bus sudėtinga reguliuoti savo temperatūrą ir galiausiai prabusite nuo karščio.

Šilumą puikiai izoliuoja minkštos ir purios antklodės, kurių pluošte yra daugybė oro tarpų. Žiemai puikiai tiks natūralios vilnos antklodė – galite rinktis nepakartojamomis savybėmis pasižyminčią kupranugarių vilną. Ji lengva, minkšta ir puikiai šildo, tačiau neleidžia sukaisti. Tokia antklodė atrodys tarsi pledas, bet neapsigaukite – ji tikrai itin šilta.

Taip  pat žiemai puikiai tiks tencelio pluošto antklodės, kurios rekomenduojamos ir vaikams. Šis natūralus pluoštas tinka net ir labai jautriai odai bei pasižymi geriausiomis augalinių ir gyvūninės kilmės pluoštų savybėmis.

Kitas pasirinkimas yra mikropluošto antklodės, kurios bus puresnės ir storesnės. Jos patiks tiems, kurie mėgsta minkštumą. Oro tarpai atlieka dvejopą funkciją: jie izoliuoja šilumą, tačiau kartu leidžia kūnui kvėpuoti, padeda išgarinti drėgmę, tad miegosite ramiai ir patogiai.

antklodes pasirinkimas

Antklodė rudeniui ir pavasariui

Pereinamiesiems metų laikams reikėtų ieškoti tarpinio varianto. Vėlyvą pavasarį ir ankstyvą rudenį dar būna šiltų dienų, tačiau juk nekaitaliosite savo antklodės pagal orų prognozes! Puikus pasirinkimas yra vilna. Vertinantiems švelnumą ir minkštumą patiks merino vilnos ir medvilnės derinys, o jei norite dar ir lengvumo – rinkitės kupranugario vilnos antklodę, kuri pasižymi itin gera termoreguliacija.

Mėgstantiems medvilnės gaminius, patiks vatinė antklodė, kuri yra pakankamai šilta, tačiau neleidžia sukaisti ir karštesniu oru. Jos užpildui naudojamas medvilnės ir poliesterio derinys, kuris užtikrina ypatingą minkštumą ir purumą. Su tokia antklode jausitės tarsi miegodami debesyse, o natūralus pluoštas užtikrins puikų laidumą orui ir garantuos komfortą net ir kintant temperatūrai.

Bambuko antklodės taip pat yra geras pasirinkimas. Šis unikalus pluoštas itin gerai sugeria drėgmę ir greitai ją išgarina. Dėlto tokios antklodės tobulai tinka šiltesnėms dienoms, po jomis visada jausitės jaukiai. O orams atvėsus bambuko pluošte esantys oro tarpai suveiks tarsi šilumos filtras – kūno sukauptą šilumą palaikys viduje ir maloniai šildys. Be to, šios antklodės greitai prisitaiko prie kūno temperatūros ir visada yra malonios liesti, o tai itin smagu, kai užklumpa drėgnesni orai.

Antklodė vasarai

Vasarą daugelis vietoje antklodės renkasi pledus, tačiau tai ne visada yra geriausia išeitis. Natūralu, kad vasarą daugiau prakaituojame, todėl itin svarbios yra patalynės antibakterinės savybės. Jomis pasižymi tencelio, bambuko pluoštas, poliesterio rutuliukai. Antibakterinės savybės užkerta kelią nešvarumų kaupimuisi antklodės viduje, tad jose nesiveisia pelėsis ir mikroorganizmai – visa tai gali sukelti itin nemalonių alergijos simptomų.

Jei ir vasarą norite mėgautis minkšta ir puria antklode, kuri primena debesį, rinkitės tokią, kuri užpildyta tuščiaviduriais poliesterio pluošto kamuoliukais. Atkreipkite dėmesį ir į dygsniavimą – jis naudojamas ne veltui. Esant karštiems orams miegas nėra toks ramus, tad itin svarbu išvengti patalynės raukšlių, o tankesnis dygsnis užtikrina, kad užvalkalas geriau priglus.

Vasarai puikiai tiks ir kapoko pluošto mišinio su poliesteriu antklodė. Ji bus lengva ir minkšta, bet neleis perkaisti. Kapoko pluoštas yra laikomas vienu lengviausių pasaulyje, o vasarą miego metu svarbu jaustis ir judėti laisvai – būtent todėl lengvos antklodės šiltuoju metų laiku yra tokios patogios.

Ieškote antklodės? Mūsų parduotuvėje rasite įvairių pasirinkimų visiems metų laikams ir visada gausite geriausią kainos ir kokybės santykį. Atraskite kruopščiai atrinktą asortimentą, kuris užtikrins jaukų ir ramų miegą visais metų laikais.

Susijusios prekės

avatar