Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Boucle – 2024 metų interjero tendencija

Žvelgiant į interjere vyraujančias madas, sunku nepastebėti, kad jau kurį laiką čia karaliavo velvetas. Visgi šiemet rimtą konkurenciją šiam audiniui sudaro daugelio širdis jau spėjęs užkariauti boucle. Tai kontrastas ryškioms velveto linijoms ir unikali tekstūra, kuri puikiai atsiskleidžia įvairaus stiliaus dizainuose. Jei anksčiau boucle tekstūra dažniau buvo pastebima balduose, tai dabar šis audinys atkeliauja į miegui skirtą tekstilę.

Kas yra boucle?

Apibrėžti, kad yra boucle, gali būti gana sudėtinga. Galima sakyti, kad tai audinys, tačiau iš tikrųjų šis prancūziškas žodis labiau skirtas tekstūrai ar audimo būdui apibrėžti. Boucle efektas išgaunamas audiniui naudojant du siūlus, kurių vienas paliekamas laisvas, o kitas įtempiamas. Tokiu būdu susidaro daugybė mažų kilpelių, kurios kuria avies ar vadinamojo meškiuko kailiuko (angl. Teddy Bear) įspūdį.

Boucle savo žavesį geriausiai atskleidžia naudojant natūralią vilną. Taip ši tendencija persipina su tvarumu, kuris jau senokai tapo ne tik madingas, bet ir būtinas – visi turime rūpintis mūsų planeta. Su tuo siejamos ir populiariausios spalvos: balta, kreminė, gelsva, rusva, žemės tonai, tačiau originaliuose interjeruose dėmesį prikausto ir ryškiaspalviai boucle elementai.

Boucle – 2024 metų interjero tendencija | Pledai | Nostra.lt

Kokiuose interjeruose geriausiai dera boucle?

Nors balta spalva dažniausiai siejama su skandinavišku, minimalistiniu ar Provanso stiliaus interjeru, boucle puikiai derės bet kokiuose namuose. Tai tekstūra, kuri tarsi prisitaiko ir susilieja su aplinka, suteikdama malonų akiai akcentą, subtilaus švelnumo.

Šviesi boucle audinio spalva yra stilingas pasirinkimas klasikiniam interjerui, o štai ryškios spalvos puikiai atsiskleis industriniame, moderniame ar net retro prieskonių turinčiame miegamajame, svetainėje. Be to, spalviniam akcentui puikiai tiks vilnonis boucle pledas, kuris namuose gali keliauti iš vienos vietos į kitą.

Boucle pledas – universalus ir funkcionalus dizaino elementas

Spalvingieji boucle  pledai yra mūsų asortimento naujovė, jau spėjusi sulaukti nemažai pirkėjų dėmesio. Šie pledai pasižymi puikia sudėtimi – jie pagaminti iš natūralios vilnos, tačiau turi poliesterio priedą, kuris užtikrina audinio ilgaamžiškumą ir tvirtumą. Nors iš toli gali pasirodyti švelnučiai, šie pledai gali šiek tiek „kąsti“, tačiau ši vilnos savybė padeda jiems išlaikyti purumą ir boucle būdingą tekstūrą.

Tokį pledą galite naudoti kaip įprastą, jis tikrai bus šiltas ir jaukiai priglaus net vėsiais vakarais. Antra vertus, boucle pledai yra labai dekoratyvūs ir nuostabiai atrodo interjere. Iš pirmo žvilgsnio jų paviršius atrodo banguotas – įspūdį kuria skirtingo storio ir įtempimo siūlai, o dar labiau sustiprina pledo galuose smagiai tabaluojantys kutai.

Boucle – 2024 metų interjero tendencija | Pledai | Nostra.lt

Jei norite į savo namus pasikviesti madingąjį boucle, nereikia didelių investicijų – žaismę sukursite ir su pledu ar dviem (beje, galite rinktis ir skirtingas pledų spalvas, nes šios tekstūros audiniai puikiai dera tarpusavyje). Miegamajame boucle akcentu pledas gali tapti ir sulankstytas kamputyje ar padėtas lentynoje, šie mūsų pledai yra gana stori, tad tekstūra neliks nepastebėta. Taip pat drąsiai galima naudoti šį pledą kaip lovatiesę ar dizaino elementą ant lovos, jis puikiai atrodys ir ant fotelio krašto.

O svetainėje boucle pledas gali atrodyti tarsi atsiradęs netyčiomis, nerūpestingai numestas sofos šone ar nutįsęs per atramą. Jei naudojate tekstilės krepšį, boucle garbanėlės gali žaismingai kyšoti iš jo, o mažesnį baldą galima pledų paprasčiausiai užtiesti, taip laikinai suteikiant jam visiškai naują išvaizdą.

Siūlome platų boucle pledų spalvų pasirinkimą, tad tikrai rasite, kas derės jūsų namuose. O taip pat šie pledai puikiai tinka dovanai!

Susijusios prekės

avatar