Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Patalynės mados tendencijos

Apie drabužių madą kalbėti paprasta – tereikia pažvelgti į podiumu žingsniuojančius modelius ir nesunkiai pastebėsime, kas kitą sezoną bus „ant bangos“. O štai interjero mados vėjus pajusti yra kiek sudėtingiau, tačiau jie rečiau keičia savo kryptį. Panašiai yra ir su patalynės mados tendencijomis, kuriose juntama ir garsiausių pasaulio mados namų įtaka, ir pasaulinių įvykių bei aktualijų atspindžiai. Kurdami naujausias kolekcijas namų tekstilės dizaineriai stengiasi ne mažiau už „Versace“ mados namų kūrėjus, tad jų darbą būtinai įvertinkite ir tinkamai derinkite savo miegamajame. Pažvelkime, kas artimiausiu metu bus madinga, o ką tiesiog privalu turėti (angl. Must have).

Paprastumas ir klasika

Kalbant apie namų tekstilę, šiuolaikinės technologijos ir kūrėjai siūlo daugybę įvairių sprendimų miegamajam, tačiau jei bijote pasiklysti, klasika visada ir puikus pasirinkimas. Balta spalva, žemiški atspalviai ir kokybiški vienspalviai audiniai niekuomet neišeina iš mados ir atrodo stilingai. Juos lengva derinti bet kokio interjero miegamajame, o tokie patalynės komplektai puikiai dera ir tarpusavyje.

Jei norite žavingo akcento miegamajame, klasikinį patalynės komplektą paįvairinkite itin madinga detale: tai gali būti pagalvėlė ar pledas.

Gamtos raštai

Itin madingi gamtos raštai neaplenkia ir miegamojo mados. Egzotiški gyvūnų kailių spalvų raštai, augalų motyvai ir žiedų viražai dailiai nugula ant patalynės, lovos užtiesalų ir pagalvėlių. Šie margumynai itin madingi šiuo metu ir bent jau kaip akcentai išliks populiarūs dar labai ilgai. Tiesa, dailiai juos suderinti tarpusavyje gali būti sudėtinga, todėl idėjų verta semtis interjero žurnaluose arba įsigyti visą komplektą, kur kiekvienai detalei kūrėjai jau numatė tinkamą vietą.

Metalo blizgesys

Tai kas madinga, ne visada yra praktiška ir patogu, tačiau viską galima pritaikyti. Jei norite savo miegamajam suteikti šiuolaikiškumo, atkreipkite dėmesį į metalą imituojančius audinius. Blizgesio efektą išgauti gana sudėtinga, tad toks audinys bus kietesnis ir sąlytis su oda ne itin malonus, bet dekoratyvinės pagalvėlės suteikia laisvę rinktis. Taip pat metalo blizgesio galima ieškoti ir lovatiesėse, o įspūdį sustiprins pilkų atspalvio blizgaus satino patalynės komplektas.

Žavingosios pastelės

Lengvi ir žaismingi pasteliniai atspalviai patiks visiems. Švelni rožinė, dangiška žydra ar gaivi žalsva spalva itin tinka patalynei ir puikiai atskleidžia savo žavesį natūralaus pluošto audiniuose. Tai tendencija, kuri yra universali: pastelinės spalvos tiks ir plačiai miegamojo lovai, ir svečių ar vaikų kambariui. Neutralios pastelinės spalvos puikiai derės su margais bei ryškiaspalviais akcentais, tad pasirinkę pastelinį patalynės komplektą įgausite laisvę rinktis kokią tik norite lovatiesę ir pagalvėlių užvalkalus. Tegyvuoja spalvos!

Industrinis minimalizmas

Tiek minimalizmas, tiek industriniai akcentai interjere – ne naujiena, tad nereikia stebėtis, kad ši tendencija atkeliavo ir į namų tekstilės zoną. Čia vyrauja balta, įvairūs pilki ir rusvi atspalviai, o kalbant apie audinius atsisakoma spalvinių sprendimų raštams, stilius išreiškiamas naudojant skirtingus audimus ir faktūras. Toks patalynės komplektas puikiai derės tiek klasikinio, tiek šiuolaikinio stiliaus miegamajame ir puikiai atrodys net ir tuomet, kai lova paklota netvarkingai. Mažiau detalių sukuria tvarkos įspūdį, tad jei kalbant apie lovos klojimą nesate perfekcionistas, toks patalynės stilius – puikus pasirinkimas.

Natūralumas

Natūralumas – mados tendencija, kuri įsitvirtino tikrai ilgam. Ir tai galima pasakyti ne tik apie namų tekstilės sritį, natūralumas madingas visur. Ir tai ne tik stilingas, bet ir itin praktiškas pasirinkimas. Kuo natūralesnį audinį rinksitės, tuo patogesnis bus miegas. Natūralios ekologiškos medvilnės patalynė pasižymi itin geromis savybėmis, kurioms neprilygsta joks sintetinis audinys. O vasarai itin tinka natūralus linas, kuris žavi ne tik autentiškais atspalviais, bet ir savo faktūra.

Susijusios prekės

avatar