Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Balta patalynė

Minkšta tarsi debesis balta patalynė yra pirma mintis, kai pagalvojame apie karališką poilsį. Būtent dėl šios priežasties baltą patalynę renkasi net prabangūs viešbučiai visame pasaulyje. Tačiau ar įmanoma tuo mėgautis ir namuose? Teisingai pasirinkta ir prižiūrima balta patalynė visada atrodys puikiai namų miegamajame ir suteiks nepakartojamą prabangos įspūdį.

Kodėl verta rinktis baltą patalynę?

Balta spalva – universali ir neutrali, todėl puikiai dera bet kokiame interjere. Klasikinis, modernus ar industrinio stiliaus miegamasis vien dėl akinančiai baltos patalynės akimirksniu taps jaukesne ir mielesne nakties poilsio erdve.

Dažnai galvojama, kad balta patalynė nėra praktiška, tačiau tai – tik klaidingas pirmasis įspūdis. Pasirinkus keletą baltos patalynės komplektų, jie puikiai derės tarpusavyje, tad nereikės sukti galvos, jei norite, pavyzdžiui, daugiau pagalvių ar naudojate du patalynės komplektus vienu metu. Visą baltos spalvos patalynę galima skalbti kartu, tad nereikės planuoti skalbimų ir derinti skalbinių spalvų.

Dar viena praktiška priežastis, kodėl baltai patalynei prioritetą teikia viešbučiai, yra ta, kad balta patalynė yra... pigesnė. Įmantrūs raštai, spalvos – visa tai kainuoja, o patalynės dizaineriai taip pat nedirba už dyką. Dėl šios priežasties pasirinkdami paprastumą visada laimite: klasikinės baltos patalynės komplektas kainuos pigiau arba bus geresnės kokybės.

Kokią baltą patalynę rinktis?

Baltos patalynės pasiūla iš tikrųjų didelė, tad joje lengva pasimesti. Rinkdamiesi pirmiausiai atkreipkite dėmesį į audinį: natūralus audinys ne tik bus malonesnis ir neleis perkaisti miego metu, bet ir pasižymės ilgaamžiškumu. Medvilnės pluoštas arba linas yra tie audiniai, kuriems renkantis baltą patalynę verta teikti pirmenybę. Šios medžiagos yra lengvai skalbiamos, greitai džiūsta, jas paprasta lyginti. Be to, tokie audiniai pasižymi puikiomis laidumo orui savybėmis, tad miegodami tokioje patalynėje patogiai jausitės tiek žiemą, tiek vasarą.

Svarbus ir siūlų skaičius (audinio tankis), kuris nusako austo audinio storį, informaciją apie tai rasite ant patalynės pakuotės. Vis dėlto šis kriterijus nėra universalus, nes didesnis siūlų skaičius nebūtinai reiškia geresnę kokybę ir atvirkščiai. Įvertinkite bendrą gaminio išvaizdą, siūles. Pavyzdžiui, satino patalynė pasižymi blizgiu paviršiumi ir yra slidi, maloni liesti – tokią išvaizdą užtikrina aukštos kokybės medvilnės pluoštas.

Baltai patalynei kokybė yra itin svarbi. Balta spalva yra gana tepli, todėl tekstilės gaminius rekomenduojama skalbti aukštesnėje temperatūroje, kuri kai kuriems pluoštams yra tikras iššūkis. Kalbant apie baltą patalynę verta visiškai pamiršti sintetinius audinius, nes jie po skalbimo aukštesnėje temperatūroje greitai praranda savo pradines savybes.

Kaip prižiūrėti baltą patalynę?

Balta spalva mėgsta švarą, tad baltą patalynę skalbkite reguliariai, o laikykite švariai. Iš tikrųjų dulkės ir smulkūs nešvarumai yra vienas didžiausių priešų, todėl pravartu rinktis patalynės komplektą su jam laikyti pritaikytu maišeliu – jis patikimai saugos patalynę švarią iki naudojimo.

Tinkama skalbimo priemonė taip pat labai svarbi. Baltos patalynės priežiūrai nepatariama naudoti chloro turinčių gaminių, nes jis nors ir pašalina dėmes, suteikia gelsvą atspalvį. Nepriekaištingą baltumą palaikyti padeda aktyvintojo deguonies baliklis, kuris veikia kompleksiškai.

Nepamirškite lyginimo. Nors kokybiška patalynė yra gaminama iš nesiglamžančių audinių, lyginimas yra tas slaptasis „ingredientas“, kuris suteikia patalams tikrąjį prabangos įspūdį. Kruopščiai išlyginta patalynė neturės jokių raukšlių ar lenkimo žymių, todėl bus tinkama pačiam geriausiam miegui ir atrodys nepriekaištingai. Jei norite, kad lygaus audinio efektas išliktų ilgiau, galima panaudoti specialias priemones, tokias kaip purškiamas krakmolas, kuris suteiks audiniui papildomo standumo.

Baltą patalynę rekomenduojama skalbti kas savaitę – taip ji išliks akinamai balta. Net jei nešvarumų dar nesimato, dulkės ir mikrodalelės ilgainiui patenka į gilesnius audinio sluoksnius, tad sunkiau pasišalina skalbimo metu. Rūpinkitės savo patalyne ir galėsite džiaugtis akinančiai balta jos išvaizda.

Susijusios prekės

avatar