Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Kaip pasirinkti geriausią rankšluostį?

Rankšluostis vonioje atrodo toks natūralus dalykas, neatsiejama šios namų patalpos dalis. Tad nė nesusimąstome, jog čia būdamas jis atlieka ne tik pagrindinę savo funkciją, tačiau ir tampa vonios kambario interjero detale.

Rankšluostis yra tas tekstilės gaminys, kuris, neskaitant drabužių, turi dažniausią kontaktą su oda, tad natūralu, jog norime jo puraus ir minkšto. Na, maždaug tokio, kokiais naudojamės viešbučiuose ir vis mąstome, kaip gi pavyksta juos tokius išlaikyti, tikriausiai yra beprotiškai brangūs. Tačiau tiesa ta, kad svarbiausia tinkamai rankšluostį pasirinkti ir jį prižiūrėti – tiek tereikia, kad kiekvieną dieną mėgautumėtės minkšto ir puraus rankšluosčio prisilietimais po maudynių. Tad šįkart – apie rankšluosčio pasirinkimą: į ką atkreipti dėmesį ir kokius reikalavimus kelti, kad galėtume ilgai džiaugtis jo kokybe?

Audinys

Šiame kontekste, greičiausiai, nieko nenustebinsime, nesiūlysime kažko ypatingo ir itin reto, nes juk visa esmė slypi paprastume. Tad geriausias pasirinkimas yra patys natūraliausi ir puikiomis savybėmis pasižymintys medvilniniai rankšluosčiai. Medvilnė bus tobulas pasirinkimas ir suaugusiems, ir vaikams, ir net patiems mažiausiems, vos gimusiems mažyliams. Švelni, laidi orui, puikiai sugerianti drėgmę, nedirginanti odos ji tobulai atliks savo funkcijas. Nepamirškime, kad sudrėkusi oda yra jautresnė, o jei ir šiaip ją turite itin jautrią ar linkusią į alergijas, tai daugiau dėmesio skirti po maudynių tiesiog privalu. Medvilninis rankšluostis puikiai sugers visus vandens lašelius, o Jūsų odos neerzins švelnus jo plaukelių slinkimas per kūną.

Tiesa, rinkdamiesi medvilninių rankšluosčių gausoje pastebėsite, kad dalis iš jų yra šukuotinės medvilnės. O jai būdingas dar didesnis siūlelių tankumas, tad neliks nepastebėtas nė vienas vandens lašelis ant kūno. Šukuotinė medvilnė bus tobulas pasirinkimas vertinantiems aukščiausią kokybę. O pastaroji išgaunama specialiu pluošto apdorojimo būdu – pluoštas šukuojamas, taip pašalinant trumpus plaukelius bei kitas nereikalingas priemaišas bei paliekant tik aukštos kokybės pluoštą.

Taip ne visi besirenkantys medvilnę žino, jog verta akį užmesti ir į gaminio kilmės šalį. Puikiu pasirinkimu bus Pakistanas, Egiptas, Turkija, Moldova ir pan. Būtent čia auginama geriausia medvilnė.

Bendrai kalbant apie rankšluosčius, tai į sintetinius audinius nereikėtų žvalgytis. Galbūt tokie tekstilės gaminiai gali sužavėti kaina ar tam tikrais dizaino sprendimais, tačiau natūralus pluoštas sąlyčiui su drėgna oda, efektyviam jos sausinimui bus kur kas geresnis pasirinkimas. Sintetinio pluošto rankšluosčiai – net ir stori – nepasižymi geromis vandens sugeriamumo savybėmis, tad sausinti kūną tokiu audiniu nebus malonu.

Kokį dydį rinktis?

Vonios rankšluosčių dydžių pasirinkimas toks pat nemažas, kaip ir jų dizainų, tad identifikuokite savo poreikius. Jei po maudynių mėgstate įsisupti į rankšluostį, apgobti juo kūną, tuomet žvalgykitės didesnio. Didelių vonios rankšluosčių plotis yra nuo 70 cm, o ilgis paprastai siekia apie 140–180 cm. Jei norite dar didesnio rankšluosčio, ieškokite tinkamo paplūdimio, pirties rankšluosčių kategorijoje.

Mažesnių matmenų rankšluosčiai yra orientuoti ne į viso kūno sausinimą, o į atskiras jo dalis, pavyzdžiui, skirti rankoms, veidui, kojoms, dažna moteris turi atskirą mažesnį rankšluostėlį plaukams. Šluostyti visą kūną mažesniu rankšluosčiu nebus patogu, nebent esate itin smulkaus sudėjimo, žemo ūgio.

Jei renkate rankšluostį vaikui, taip pat įvertinkite jo ūgį – vyresniems, aukštesniems galite vadovautis jau minėtomis rekomendacijomis, o pirkdami mažesniems rinkitės mažesnių matmenų rankšluostėlį – vaikui bus patogiau juo naudotis, o ir audinys išdžius dar greičiau.

ranksluoscio pasirinkimas

Storis

Vėl galime paminėti viešbučius, kurių rankšluosčiais paprastai visi žavisi. Jie visada atrodo stori, minkšti ir purūs. Tad akivaizdu, kuo rankšluostis storesnis, tuo jis bus minkštesnis, atrodys prabangiau ir, kalbant apie esminę jo funkciją, sugers kur kas daugiau drėgmės. Jei baiminatės, kad daugiau drėgmės įgėręs rankšluostis labai ilgai džius, tai turime nuraminti – medvilniniai rankšluosčiai žavi puikiomis vandens garinimo, džiūvimo savybėmis, todėl net ir storas rankšluostis išdžius gana greitai.

Rankšluosčių storis nurodomas gramatūra. Puikus pasirinkimas, jei pastaroji bus 350–600 g/m2. To užteks, kad šis tekstilės gaminys puikiai atliktų pagrindinę savo funkciją, o taip pat būtų patvarus bei ilgaamžis. Jei pasirinksite mažesnės gramatūros rankšluostį, turėtumėte žinoti, kad jis susidėvės greičiau ir sugers kur kas mažiau drėgmės, todėl kūno po maudynių jis efektyviai nenusausins. Plonesni gaminiai masina žemesne kaina, tai suprantama, tačiau, tikėtina, nusivilsite jo funkcionalumu.

Kokybiškas pasiuvimas

Žinoma, perkant internetu įsitikinti pasiuvimo kokybe kiek sudėtinga – tą galite padaryti tik jau gavę ir išpakavę savo pirkinį. Tad to neatidėliokite. Kokybiškas rankšluostis turės tvarkingai palenktus ir apsiūtus kraštus, neturi būti išlindusių siūlelių. Prasto pasiuvimo rankšluostis jau po pirmo skalbimo gali prarasti savo formą, ilgainiui gali iširti apsiuvimas ir pan.

Ar svarbus dizainas?

Nors tai nėra kriterijus, kurį vertinti reikėtų pirmiausia, tačiau, žinoma, numoti ranka į spalvas, raštus ir kitus dizaino ypatumus taip pat nereikėtų. Kai jau išsirinksite rankšluosčius pagal aukščiau pateiktus kriterijus, tuomet vertinkite jų išvaizdą. O pastaroji turėtų derėti Jūsų vonios kambario interjere. Vienspalviai padės kurti estetišką dizainą, puikiai išpildys minimalistines idėjas, bus tobula atsvara margoms vonioms plytelėms ar dušo užuolaidai. O štai margi rankšluosčiai, puošti gėlių, augalų, gyvūnų ar kitais motyvais, gali padėti realizuoti gana drąsias ir originalias idėjas. Taip pat būtina paminėti, jog niekada neprašausite pro šalį pasirinkę baltus rankšluosčius – nenugalima klasika tobulai įsilies į bet kokio stiliaus vonios interjerą: skandinavišką, Provanso, minimalistinį, modernų, urbanistinį ar dar kitokį.

 

Vadovaudamiesi minėtomis rekomendacijomis, tikėtina, išsirinksite puikios kokybės rankšluostį, savo gerosiomis savybėmis stebinsiantį ilgą laiką. Tiesa, ne vien pasirinkimas svarbus – net pats kokybiškiausias rankšluostis gali prarasti savo išvaizdą, jei bus netinkamai prižiūrimas. Tad atminkite, jog rankšluosčius geriausia skalbti atskirai nuo kitų skalbinių, nustatyti ne aukštesnę kaip 40 laipsnių temperatūrą, skalbti dažnai – optimalu kas penkias dienas. Skalbimo metu rinkitės rankšluosčiams skirtas skalbimo priemones ir labai saikingai naudokite skalbinių minkštiklį, kuris, jei padauginsite, atliks meškos paslaugą – nesuminkštins audinį, o padarys jį kietą ir šiurkštų.

Susijusios prekės

avatar