Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Vaikiški pledai: nuo pat kūdikystės

Pasakiško grožio minkštutėliai vaikiški pledai – smagus vaikystės atsiminimas. Tai šilumos ir jaukumo šaltinis, kuriam neatsispiria nei vaikai, nei suaugusieji. Tokius pledus galima naudoti ir auginant kūdikį – pirmajam pledukui nėra amžiaus cenzo. Žinoma, galioja tam tikros taisyklės, nes tekstilę kūdikiams reikėtų rinktis atkreipiant dėmesį į keletą svarbių dalykų.

Vaikiškas pledo dydis

Vaikams skirti pledai yra mažesni, o kūdikiams – dar mažesni. Didelis, standartinio dydžio pledas mažiesiems ne itin tinka, nes yra ne tik didesnis, bet paprastai ir storesnis bei sunkesnis, todėl varžys vaiko ar kūdikio judesius, o tai trikdo miegą. Nesijaudinkite, jei vaikiškas pledas kiek per didelis ar per mažas – čia taip pat galioja standartiniai dydžiai, pledai nėra gaminami pagal vaiko amžių. Svarbiausia, kad pledas būtų pakankamas ir jo užtektų vaikui užsikloti nesulenkiant kojų.

Ar pledo sudėtis svarbi?

Pledai yra gaminami iš įvairaus pluošto, taip pat gana sparčiai populiarėja ir sintetiniai gaminiai. Vis dėlto vaikams reikėtų rinktis kuo natūralesnės sudėties pledus, nes tik natūralus pluoštas puikiai praleidžia orą ir nesukelia alerginių reakcijų. Iš tikrųjų priežastis slypi mažylio organizme – jis miego metu dar nemoka reguliuoti kūno temperatūros, todėl vaikai miegodami dažnai sukaista, o nusiklos gali sušalti ir peršalti. Taip nenutiks, jei pledas bus laidus orui: pro jį pasišalins šilumos perteklius ir mažylis galės toliau ramiai miegoti.

Kitas svarus argumentas rinktis natūralią sudėtį – ilgaamžiškumas. Natūralūs audiniai yra patvarūs, o kalbant apie vaikus, žinome, kad su jais skalbimo niekada nebus per mažai. Taigi, čia natūralumas taip pat laimi, nes sintetiniai audiniai nepakelia aukštos temperatūros, o štai medvilniniai pledai gali būti skalbiami net ir itin aukštoje temperatūroje, skalbimo metu ne tik pašalinamos dėmės ir nešvarumai, bet ir žūsta visos bakterijos.

Pledams naudojamas medvilnės, vilnos, kartais ir lino pluoštas. Natūralių medžiagų kuriamas įspūdis leidžia vaikams atsipalaiduoti ir lengviau užsnūsti. Sintetika, net jei ir nesukelia alerginių reakcijų, dažnai prieš užmiegant kutena ar dirgina odą.

Vaikiškų pledų įvairovė

Vaikiški pledai su gyvūnai, žvaigždėmis, taškeliais – jie labai skiriasi savo išvaizda. Tradiciškai vaikams parenkamos ryškesnės spalvos, tad kiekvienas mažylis gali rinktis pledą pagal savo asmeninį skonį. Vaikams patinka gyvūnų piešiniai, geometrinės formos ir raštai. Mažyliai skaičiuoja, ieško dėsningumo – visa tai lavina jų vaizduotę ir fantaziją.

Ir mergaitėms, ir berniukams patiks margi raštai bei piešiniai. Kūdikiams skirti pledai paprastai yra kiek ramesnių spalvų, dažnai naudojami pasteliniai atspalviai, o vyresniems vaikams leidžiama viskas, tad jiems skirtose kolekcijose karaliauja ryškios spalvos.

Pledai kūdikiams – puiki dovana

Jei ieškote dovanų idėjų, pledas visada tiks. Tai miela ir praktiška dovana, kuri tikrai neliks nepanaudota. Juolab, kad pledai dažnai skalbiant nusidėvi, o mažyliui reikia jų minkštumo bei šilumos. Dovanai rinkitės neutralių spalvų ir piešinių pledus, kurie puikiai tiks prie kitų kūdikio daiktų – tokią dovaną tikrai įvertinti tėveliai.

Jei norite išrinkti pledą jau kiek paūgėjusio vaiko dovanai, galite pasiteirauti, ką jis mėgsta. Pavyzdžiui, jei vaikas turi mėgstamiausią gyvūną, pledas su juo be jokių abejonių taps mylimiausiu jau nuo pirmojo žvilgsnio. Atraskite pledų įvairovę ir mėgaukitės jų kuriamu jaukumu bei šiluma.

Susijusios prekės

avatar