Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Skraistės ir šaliai – ne tik šaltajam sezonui

Susimąsčius apie tokius aksesuarus kaip skraistės ir šaliai, prieš akis iškyla žvarbios žiemos vaizdai. Ir nors tikrai patikimai saugo nuo šalčio, šis aksesuaras gali būti nešiojamas ne tik žiemą. Skraistės ir šaliai visada madinga aprangos detalė, su kuria žaidžiant lengvai galime pagyvinti savo garderobą.

Kada dėvėti šalį?

Storas ir šiltas šalikas labiausiai pravers žiemą, tačiau galite rinktis šiltą ir ploną variantą, kuris yra daug universalesnis. Tai šalikai, praturtinti merino ar kupranugario vilna, kašmyru, kurie yra lengvi, ploni ir šilti, tačiau laidūs orui, tad neleis perkaisti. Toks šalis yra nepakeičiamas net ir vasarą, pavyzdžiui, leidžiant laiką gamtoje, stovyklaujant. Apsigobti visada smagu ir jauku, o natūralus pluoštas dėl laidumo orui neleis sukaisti net ir tuomet, kai vasaros temperatūra pasiekia piką.

Skraistes ir šalius taip pat galima naudoti įvairiai, jie tiks ir paplūdimyje, ir darbo aplinkoje ar laisvalaikiu. Internete gausu vaizdo klipų, kuriuose atskleidžiami įvairūs surišimo būdai – taip lengvai per minutę kitą mėgstamas šalikas pavirs palaidine, sijonu, suknele ar rankine! O smagiausia yra tai, kad taip visada galėsite pagyvinti savo aprangą naujomis spalvomis bei raštais.

Taip pat verta prisiminti ir mados istoriją – šaliai bei skraistės buvo madingi visais laikais, skyrėsi tik jų nešiojimo būdai. O šiais laikais, kai kiekvienas ieškome originalaus ir savito stiliaus, rodos, leidžiama viskas. Dėl šios priežasties tokios aprangos detalės, lengvai transformuojamos ir formuojamos, yra itin mėgstamos įvairaus amžiaus ir stiliaus puošeivų. Tai aksesuarai, kurie niekuomet neišeina iš mados!

Kokius aksesuarus rinktis?

Skraistės ir šaliai – klasikinis aksesuaras, todėl renkantis pravartu vadovautis klasikoje galiojančiomis taisyklėmis. Visų pirma, svarbu gera kokybė, kurios trūkumus netruksite pastebėti patys, o audinio nusidėvėjimą greitai pastebės ir aplinkiniai. Ieškokite aukštos kokybės natūralaus pluošto gaminių.

Kalbant apie spalvas ir raštus, jei renkatės daiktą ilgesniam laikui, ieškokite natūralių spalvų, tiks vadinamoji žemės spalvų paletė. Su raštais taip pat neverta persistengti, nes itin margą daiktą bus sunku derinti prie aprangos. Išreikšti savo asmenybę galite per papildomus puošybos elementus: kutai, bumbulai, linijos ar audimo raštas – visa tai naudojama šaliams, madinga ir stilinga bei originalu.

Šaltajam sezonui rinkitės storesnius šalius, o visu kitu laikotarpiu tobulai tiks skraistės. Net jei jų sudėtyje yra vilnos, neverta bijoti – šis pluoštas puikiai tinka net ir karščiausiomis dienomis, nes leidžia odai kvėpuoti.

Šalis – lauko drabužis?

Pereinamųjų sezonų metu, didelis šalis puikiai tiks vietoje palto ar striukės. Rinkitės kokybiško, storesnio audinio šalį. Jis itin stilingai atrodys susiaustas dekoratyviu diržu. Taip pat puikiai atsiskleis tokios detalės kaip kutai ar kišenės.

Priklausomai nuo spalvos ir rašto, tokį aksesuarą lengvai pritaikysite prie įvairaus stiliaus aprangos. Beje, truputį paeksperimentavus lengva atrasti, kaip šalį dėvėti vietoje viršutinių lauko drabužių sukuriant tiek liemenės, tiek puspalčio efektą.

Jei norite šalį nešioti būtent taip, tinkamai įvertinkite reikalingą dydį. Su didesniu šaliu bus lengviau eksperimentuoti kuriant įvaizdį, be to, jį visada galima perlenkti pusiau. Atraskite mūsų skraisčių ir šalių asortimentą, kuriame gausu šiltų, jaukių ir minkštų gaminių, kuriuos ne tik pamėgsite, bet ir galėsite nešioti ištisus metus.

Susijusios prekės

avatar