Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Patalynės anatomija

Ramus miegas - tikra palaima, tačiau puikiai išsimiegoti pavyksta ne visada. Atsikeliame prastai pailsėję ar netgi pavargę, blogos nuotaikos, jaučiame energijos stygių - visa tai gali lemti prastai pasirinkta patalynė, todėl dar kartą įvertinkite, ar klodami lovą priėmėte tinkamus sprendimus. Ne veltui liaudies išmintis byloja: ,,kaip pasiklosi, taip išsimiegosi."

Plona ar stora patalynė?

Šilta ar šalta - gali atrodyti nesvarbu, juk kai esame pavargę, rodos, galėtume užsnūsti bet kur. Vis dėlto iš tikrųjų temperatūra miegui turi labai daug įtakos ir netgi lemiamos. Įvairiais tyrimais patvirtinta, kad optimaliausia yra miegoti 18-19 laipsnių temperatūros patalpose, o nuokrypius nuo šių skaičių jau turėtų kompensuoti patalynė.

Intuityviai gali pasirodyti, kad stora antklodė, storos medžiagos patalynės užvalkalai ir puri paklodė suteiks daugiau šilumos arba atvirkščiai. Vis dėlto tai ne visada yra tiesa, nes svarbiausia yra kaip tik tai, kas glūdi viduje. Kitaip tariant, svarbiausia, kad patalynėje būtų daug oro tarpų (antklodėje, pagalvėje, o taip pat ir užvalkaluose), tuomet ir miegoti bus patogu: organizmas galės sušilti, kai aplinkos temperatūra per žema, tačiau neperkais, kai miegama šiltesnėje už rekomenduojamą temperatūroje.

Laisvė judėti miegant

Gali pasirodyti, kad kartais prabundame visiškai toje pačioje pozoje, kurioje užmigome. Visgi tai nereiškia, kad nakties metu nejudėjome – miegant tai paprasčiausia neįmanoma, tiesiog patys to nejaučiame ir neprisimename. Būtent judėjimas leidžia miegant jaustis patogiai, todėl patalynė turi nevaržyti judesių. Rinkitės lengvą, švelnią ir minkštą patalynę, nes tik tokia leis jaustis laisvai miegant ir keisti pozicijas pagal organizmo poreikius – taip užtikrinamas ramus miegas, kuris iš tikrųjų niekada nėra toks jau ramus, kaip galvojame.

Gera paklodė – svarbiausia patalynės dalis

Čiužinių gamintojai ir pardavėjai visus laurus norisi priskirti savo gaminiams, tačiau tiesa yra ta, kad už gerą čiužinį ne mažiau svarbi ir gera paklodė. Tolygus, lygus ir minkštas miego pagrindas yra vienas svarbiausių ramaus miego veiksnių.

Tiems, kurie miega neramiai ir nuolat susiduria su nusislinkusios paklodės problema, rekomenduojama rinktis paklodes su guma. Jos ne tik puikiai išsilaiko tinkamoje pozicijoje, bet ir yra minkštesnės: kai paklodę laiko guma, ją galima siūti iš purių ir minkštų audinių, kurie užtiesti paprastai iš karto raukšlėtųsi ir būtų nepatogūs naudoti.

Švelni ir minkšta patalynė

Kalbėdami apie švelnumą ir minkštumą dažniausiai prisimename vaikus, tačiau iš tikrųjų to reikia ir mums patiems. Minkšta ir švelni patalynė padeda lengviau ir greičiau atsipalaiduoti. Be to, ji visada bus puresnė, nes purumas suteikia minkštumo ir atvirkščiai. Jei norite ramiai miegoti, ieškokite kokybiškos patalynės, kuri net ir skalbiant išlaiko savo minkštumą bei švelnumą. Daug ieškoti nereikia, nes šia savybe pasižymi daugelis medvilnės pluošto audinių, o ypatingo švelnumo mėgėjams patiks patalynė iš flanelės, kurią drąsiai galima naudoti miegui ne vien tik žiemos periodu.

Jaukumo įtaka

Nepaisant to, kad miego metu esame užsimerkę ir tarsi nieko neveikiame, mūsų smegenys nepamiršta dirbti. Dėl to labai svarbu pasirūpinti jaukia ir tvarkinga miego aplinka, priešingu atveju, pabusite tinkamai nepailsėję. Visų pirma, svarbu atsikėlus visada pasikloti lovą. Ir visai ne dėl to, kad dieną kambarys atrodys netvarkingai, o būtent todėl, kad po darbo dienos kristi į tvarkingai paklotą lovą bus daugybę kartų maloniau. Išmėginkite ir suprasite tai!

Jaukumo suteikia ne tik tvarka: svarbu, kad patalynė visada būtų švari, be pašalinių aromatų. Dailus ir mėgstamas patalynės komplektas – taip pat didelis privalumas, kuris padės atsipalaiduoti ir nusiteikti poilsiui. Kurkite savo miego erdvę įsiklausydami į organizmo ir asmeninius poreikius, kad užtikrintumėte ramų savo miegą ir visada kokybišką poilsį.

Susijusios prekės

avatar