Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Patalynė visai šeimai

Visi nori ramiai ir saldžiai miegoti. Tad minkšta ir švelni patalynė yra reikalinga visiems – ir mažiems, ir dideliems. Deja, pasirūpinti visos šeimos patalynės skalbimu gali būti tikras iššūkis. Patarsime, kokie patalynės komplektai geriau atitiks mažylių miego poreikius ir kokią patalynę prižiūrėti bus lengviau.

Vaikiška patalynė

Vaikiška patalynė – labai įvairi, užvalkalų komplektai varijuoja savo spalvomis, raštais, audiniu ir net dydžiu. Nebijokite pirkti vaikiško dydžio patalynės. Tai labai praktiška, nes kuo mažesnė patalynė, tuo lengviau ją bus išskalbti. Be to, vaikui per didelė antklodė gali varžyti judesius – vaikiški patalynės dydžiai buvo sukurti visai neatsitiktinai, o gilinantis į mažųjų miegalių poreikius.

Kalbant apie audinius, savo savybėmis, žinoma, laimi natūralus pluoštas. Jei ieškote ekonominio varianto, rinkitės medvilnę, o taip pat tiks ir linas, satinas, drobė. Natūrali patalynė ne tik užtikrina miego komfortą, bet ją lengviau ir skalbti, nes laidumas orui padeda audiniui greičiau džiūti. Vaikišką patalynę tenka skalbti dažniau, tad pastaroji savybė išties naudinga.

Ar šeimos patalynę verta derinti?

Žinoma, gali pasirodyti visai smagu, jei visa šeima miegos vieno stiliaus ar spalvos patalynėje, tačiau minint derinimą, galvoje turėjome visiškai ne tai. Audinys, jo sudėtis, storis, galiausiai, net skalbimo rekomendacijos – tai parametrai, į kuriuos verta atkreipti dėmesį. Jei pasirinksite visai šeimai tokią patalynę, kurios priežiūra yra vienoda, skalbimo dienas išgyventi taps daug paprasčiau.

Taip pat verta teikti prioritetą satinui ar mako satinui, nes šis audinys yra neglamžus. Vaikiška patalynė turi būti lyginama ją sterilizuojant, tačiau suaugusiųjų patalynės lyginti visai nebūtina, o kai kurie audiniai net ir tiesiog išskalbus išliks glotnūs bei lygūs. Patikėkite, tai padeda sutaupyti daugybę laiko namų ruošoje, o laisvalaikį juk galima praleisti daug maloniai nei su lygintuvu rankose.

Kodėl kiekvienam reikia nuosavo patalynės komplekto?

Kai kuriose šeimose patalynės komplektams nesuteikiamos nuosavybės teisės. Vis dėlto, kai kiekvienas šeimos narys turi po keletą patalynės komplektų, viską organizuoti yra daug paprasčiau. Visų pirma, visada aišku, kokią patalynę reikią užvilkti, tad vaikai gali su šia užduotimi susitvarkyti ir patys. Raštas bei spalvos padės jiems identifikuoti savo patalynės komplektą, kuris atitiks jų patalynės dydį.

Antra vertus, kai kuriems maloniau turėti savo patalynės komplektą, kurio nenaudoja brolis ar sesė. Iš praktinės pusės skirstymas į nuosavus patalynės komplektus yra kartu ir gana praktiškas. Pavyzdžiui, jei kiekvienas vaikas turės po porą komplektų, visi jie bus skalbiami labai panašų skaičių kartų, tad vienodai nusidėvės. Niekas neliks nuskriaustas, nes naują patalynę reikės išsirinkti ir įsigyti tuo pačiu metu.

Toks skirstymas taip pat svarbus ir šeimos tarpusavio santykiams: juk visada vienas patalynės komplektas būna mėgstamiausias, tad juo pasidalinti gali būt sunku, tai skatina mažylių tarpusavio konkurenciją. Išvenkite viso to parinkdami panašaus stiliaus, tačiau skirtingų atspalvių patalynę ir visi galės miegoti ramiai bei saldžiai.

Kaip sumažinti skalbinių skaičių?

Atvėsus orams, mažyliams dažnai norisi daugiau šilumos. Vis dėlto jei patalynę vos prieš keletą dienų pervilkote, neskubėkite jos keisti kita – minkštas ir švelnus pledas visada išgelbės nuo šalčio. Pledą galima naudoti tiek vaikams, tiek suaugusiesiems, tiesiog tieskite jį ant užvalkalu įvilktos antklodės ir gausite papildomos šilumos bei jaukumo, o patalynės komplekto dar nereikės keisti šiltesniu.

Susijusios prekės

avatar