Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Modernūs patalynės užvalkalai

Manote, kad miegamajame neegzistuoja mada? Klystate, mada ir stilius čia itin svarbu. O jei norite pajusti gaivų modernumo jausmą, kviečiame susipažinti su pagrindinėmis tendencijomis. Net ir klasikinio stiliaus mėgėjai turėtų įsigyti bent vieną modernaus dizaino patalynės komplektą – tai puikus pasirinkimas, kai norisi ko nors naujo ir truputį netikėto.

Originalūs patalynės komplektai

Originalumas ir unikalumas yra tai, kas visada ant bangos. Dėl šios priežasties patalynės užvalkalų komplektus kuriantys dizaineriai turi kaip reikiant pasukti galvas. Ir jie savo darbą atlieka puikiai. Ar kada būtumėte pagalvoję, kad tame pačiame patalynės komplekte gali derėti keli skirtingi raštai, o pagalvės užvalkalas savo spalva visiškai skirtis nuo antklodės? Taip, viską įmanoma suderinti, tad jei mėgstate netikėtus kontrastus ieškokite tokių originalių patalynės komplektų.

Industrinio stiliaus patalynė

Tai – viena geidžiamiausių tendencijų. Industrinio stiliaus patalynė yra minimalistinio dizaino, čia vyrauja įvairūs pilki atspalviai nuo cemento iki asfalto. Akcentams dažniausiai naudojama juoda, balta spalvos: tai gali būti linija, apskritimas, kvadratas arba tiesiog taškas. Šiame stiliuje neegzistuoja taisyklės, tad elementas gali būti vienas arba atsikartoti. Tokia patalynė dažniausiai gaminama iš kokybiškų natūralių audinių, pavyzdžiui satino, kuris puikiai atskleidžia įvairius piešinius ir žvilga.

Asimetriški patalynės komplektai

Pamirškite taisyklingas formas ir mėgaukitės taisyklių laužymu. Asimetrija ne tik suteikia miegamojo kambariui gaivos, bet ir padeda papildyti interjerą – tai gali būti pratęstos formos arba laužyti siluetai. Spalviniai sprendimai ir skirtingos proporcijos atrodo unikaliai ir netikėtai.

Iš pirmojo žvilgsnio gali pasirodyti, kad asimetrija miegamajame yra per griežta ir sunkiai derinama. Šis įspūdis klaidingas, ypač jei sykiu įsigysite visą patalynės užvalkalų komplektą – jo dalys gali atrodyti skirtingai, tačiau puikiai derės tarpusavyje. O jei nemėgstate aštrių kampų, ieškokite abstrakčių, ovalių formų – tokia asimetrija taip pat atrodo itin stilingai ir moderniai.

Minimalistinio stiliaus patalynė

Įvairūs raštai ir skirtingos detalės po truputį grimzta į užmarštį, nes dabar madingas paprastumas ir aiškumas. Būtent toks yra minimalistinis stilius, kuriam moderno mėgėjai tiesiog negali atsispirti. Unikalumą čia atskleidžia tradicinės audimo technologijos ir subtilūs akcentai, tačiau renkantis tokią patalynę labai svarbi yra jos kokybė – kai dizainas minimalistinis, visi kokybės „netolygumai“ tampa lengvai pastebimi.

Geometriniai patalynės raštai

Moderni patalynė tokia įvairi, kad joje rasite visą geometrijos vadovėlį. Čia persipina apskritimų viražai, išryškėja ir vėl išnyksta keturkampiai, atsikartoja trikampėlių raštas. Geometrinės formos yra labai populiarios ir daugelio mėgstamos. Nors tokiais piešiniai puošti patalynės komplektai gali pasirodyti griežtesni, galutinis įvaizdis priklausys nuo spalvų gamos, pavyzdžiui, ryškiai geltoname fone geometrinės formos atrodys ne tik žaismingai, bet net ir vaikiškai.

Patobulintas natūralumas

Kalbant apie modernią patalynę, reikia prisiminti, kad keičiasi ne tik išorė, bet ir vidus. Anksčiau patalynei naudotus neilgaamžius ir gana sunkius kamšalus pakeitė modernesni. Tiek antklodės, tiek pagalvės dabar dažniausiai yra užpildomos sintetinių pluoštu, kurį sudaro nedidelės pavienės dalelės. Kamšalas sukurtas taip, kad tarnautų ilgai ir puikiai išlaikytų savo savybes. Dėl to net ir „sugulėjus“ patalynę, pakanka ją pakedenti ir purumas sugrįš – tai užtikrina daugybę pluošte esančių oro tarpų.

Patalynės komplektams naudojamos medžiagos taip pat tobulėja, tačiau net ir modernus sintetinis pluoštas savo savybėmis vis dar nepaveja natūralių audinių. Dėl šios priežasties natūrali patalynė vis dar yra populiariausias (ir geriausias!) pasirinkimas. Tačiau jos dizainas gali maloniai nustebinti modernaus stiliaus gerbėjus.

Susijusios prekės

avatar