Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

10 mitų apie patalynę

Patalynės gausa iš tikrųjų didelė ir visai nereikia kalbėti apie daugybę parduotuvių – pasirinkimas daugiau nei pakankamas kiekvienoje patalyne prekiaujančioje parduotuvėje. Nepasiklysti patalynės pasaulyje ir teisingai pasirinkti padės atidumas ir truputis žinių, o taip pat svarbu atsikratyti tikėjimo kai kuriais mitais, kuriuos dažnas pirkėjas laiko tiesa, jais vadovaujantis lengva susimaišyti.

Susipažinkite su 10 populiariausių mitų apie patalynę ir pamirškite juos amžiams! Tai padės susikurti jaukią ir patogią miego aplinką bei tiksliai išsiaiškinti, kokia patalynė Jums yra reikalinga.

Nr. 1. Daugiau siūlų – geresnė kokybė

Siūlų skaičių ant įvairių tekstilės gaminių nurodo daugelis gamintojų, jis parodo kiek siūlų gijų yra tam tikrame audinio plote. Šis rodiklis dažnai naudojamas kaip kokybės argumentas, tačiau tai nėra tiesa. Kokybę užtikrina audimas, o ne siūlų skaičius. Žinoma, galima teigti, kad kuo šis skaičius didesnis, tuo audinys yra tvirtesnis, tačiau ar tik tvirtumas reiškia kokybę? Tikriausiai ne. Be to, kai kurie gamintojai gudrauja ir prideda papildomų gijų, kurios yra plonesnės už siūlus ir dedamos tik norint pagerinti minėtą rodiklį! Tad siūlų skaičiumi vertinant kokybę aklai pasikliauti nėra verta.

Nr. 2 Visi medvilnės gaminiai yra vienodi

Medvilnė – vienas populiariausių pluoštų, tačiau naudojami labai skirtingi audimai leidžia varijuoti tiek išvaizda, tiek savybėmis. Satinas, perkelis, kartūnas, flanelė, drobė – visa tai medvilnės audiniai, tačiau juos liesdami tikriausiai sunkiai suprasite, kad liečiate tą patį pluoštą. Viską lemia pynimas, siūlų storis ir pluošto kokybė. Taigi, jei prastesnės kokybės ir paprasto audimo medvilniniai užvalkalai kainuoja pigiai, nemanykite, kad mako satinas nevertas didesnių pinigų – mokate už audinį, o ne už medvilnės pluoštą.

Nr. 3 Gera patalynė turi tarnauti ilgai

Iš tikrųjų kiekvienas tekstilės gaminys turi savo tarnavimo laiko limitą, o taip pat ir patalynė. Viskas priklauso nuo to, kaip ją naudosite – dažnai skalbdami aukštoje temperatūroje greitai „sunaudosite“ net ir itin kokybiškus gaminius. Tinkama priežiūra yra esminis veiksnys siekiant išsaugoti ilgaamžiškumą, o jei gaminio kokybė gera – audinys tankus, gerai išaustas, visos siūlės tvirtos ir tvarkingai atliktos – jis tarnaus ne vienerius metus.

Nr. 4 Medvilnę galima skalbti aukštoje temperatūroje

Medvilnę dažniausiai renkasi tie, kas planuoja patalynę skalbti dažnai ir aukštoje temperatūroje. Šis pluoštas iš tikrųjų ištveria daug skalbimų ir aukštesnę temperatūrą, tad dažnai jis yra vienu praktiškiausių pasirinkimų, kai ieškoma patalynės vaikams ar apgyvendinimo įstaigoms. Vis dėlto siekiant užtikrinti geriausias medvilnės savybes, rekomenduojama gaminius skalbti apie 40 laipsnių temperatūroje, ją viršijant audinys gali susitraukti, pradėti blukti, prarasti minkštumą.

Nr. 5 Norint minkštos patalynės būtina naudoti audinių minkštiklį

Tai itin dažnas mitas, kuriuo tiki daugelis. Tiesa yra ta, kad minkštiklis, priešingai, gali sunaikinti patalynės švelnumą ir minkštumą. Jo dalelės kaupiasi audinyje ir šis galiausiai ima „kietėti“. Kalbant apie medvilnę, dėl natūralių savybių minkštiklio skalbiant išvis nereikėtų naudoti, o kitiems audiniams jį reikia naudoti labai saikingai. Daugiau audinių minkštiklio nereiškia daugiau minkštumo.

Nr. 6 Kuo sunkesnė antklodė, tuo šilčiau

Nors daugelis tuo tiki, tiesą sakant, iš tikrųjų yra priešingai. Sunkios antklodės turi mažiau oro tarpų, tad jų šilumos izoliacijos savybės yra prastesnės. Kuo daugiau oro tarpų, tuo geriau sulaikoma šiluma, o miegant organizmas neperkaista, tad visos antklodės turėtų būti lengvos ir patogios, jų svoris tiesiogiai nesusijęs su šilumos izoliacijos savybėmis.

Nr. 7 Visus tekstilės gaminius galima skalbti drauge

Jei pasirinkote kokybiškus gaminius ir jie nedažo, daugelį jų galite skalbti drauge, tačiau tik ne rankšluosčius. Rankšluosčių pluoštas yra kitoks (net jei tai ta pati medvilnė!), trumpesnis, tačiau puresnis, todėl skalbiant su jais kitus tekstilės gaminius, pastarieji apsipūkuos. Be to, skalbyklėje rankšluostis padidina trintį, todėl plonos medžiagos greičiau dėvisi. Geriausia patalynę skalbti atskirai.

Nr. 8 Miegoti ant kieto pagrindo sveikiau

Kietas čiužinys ir jokio paminkštinimo, nes taip sveikiau nugarai – tai ne vienam žinoma rekomendacija. Vis dėlto ji neturi jokio pagrindo. Svarbiausia, kad miegant būtų atkartojama stuburo padėtis, o minkščiau ar kiečiau miegoti, galite rinktis pagal savo pomėgius. Priešingai, itin kietas pagrindas neleis patogiai įsitaisyti, gali būti užspausti kraujotakai svarbūs taškai.

Nr. 9 Čiužinys geriausia išbandyti parduotuvėje

Pramiegame trečdalį gyvenimo, o čiužinį tikimės naudoti ilgai, tad atrodo racionalu vykti į parduotuvę jį išbandyti. Vis dėlto tai tėra betikslis laiko gaišimas, nes to padaryti tikrai nepavyks, nebent galėtumėte nakvoti parduotuvėje kelis mėnesius. Iš tikrųjų mūsų kūnas prisitaiko prie pagrindo ir greitai savaime išmokstame atrasti patogią poziciją, tad čiužinio „matuotis“ visiškai nėra prasmės.

Nr. 10 Pagalvių niekada nebus per daug

Nors pagalvės asocijuojasi su minkštumu ir patogumu, vis dėlto jų gali būti ir per daug. Optimalu lovoje naudoti dvi pagalves, dar dvi galima papildomai naudoti, kai skaitote ar žiūrite TV. Per daug pagalvių lovoje riboja judėjimą miego metu, gali būti juntamas vietos trūkumas. Taigi, nepersistenkite!

Susijusios prekės

avatar