Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Prabangi patalynė - brangi?

Prabanga ir didelė kaina kartais gali atrodyti du tarpusavyje neatsiejami dalykai, tačiau kalbant apie patalynę prabangos įspūdžiui sukurti nebūtina išleisti kalno pinigų. Prabangi patalynė miegamajame, visų pirma, užtikrina patogų ir ramų miegą, o kuriama atmosfera sužadina fantaziją, norą svajoti, laisvės pojūtį... Miegamasis turi būti ta erdve, kurioje lengvai ir greitai atsipalaiduojame, pamirštame dienos darbus bei problemas. O kas geriau padės pasimiršti nei jauki prabangos apsuptis? Atskleisime keletą paslapčių, kaip suteikti savo miegamojo kambariui prabangos pernelyg neišlaidaujant.

Viešbučių patalynė

Tikriausiai visiems nors kartą teko nakvoti prabanga dvelkiančiame viešbučio kambaryje. Visai nesvarbu, kuriame pasaulio krašte šis viešbutis įsikūręs, nuklydę į prisiminimus pirmiausiai atsiminsite... viešbučio patalynę! Ir tai tikrai nėra atsitiktinumas, nes patalynės pasirinkimui viešbučiai skiria iš tikrųjų daug dėmesio, o jų patirtimi verta pasinaudoti ir renkantis patalynę savo namams.

Viešbučiuose vyrauja šviesių spalvų patalynė – šviesios spalvos yra teplios, ne tokios praktiškos, tad jau savaime asocijuojasi su prabanga. Ne paslaptis, kad viešbučiuose patalynė yra dažnai skalbiama, todėl renkantis gaminius čia daug dėmesio skiriama kokybei: pradedant nuo audinio ir baigiant kiekvienu siūlės dygsniu. Tai auksinė taisyklė, nes joks tekstilės gaminys su kyšančiais siūlais neatrodys prabangiai. Kokybė ir prabanga yra neatsiejamos sąvokos.

Viešbučiuose vyrauja vienas patalynės stilius, kuris tarsi sako „žinau, ko noriu“. Taigi, jei norite prabangos ir savo miegamajame, tiksliai turite žinoti, ko norite ir derinti tarpusavyje susijusias spalvas ar raštus bei tekstūras.

Kaip pasirinkti?

Prabangos įspūdį suteikia kokybiški gaminiai, tad pirmiausia ieškokite kokybės. Rinkitės patikimo gamintojo tekstilę ir skirkite dėmesio audiniui. Patalynės pasirinkimas stebina savo įvairove, tad rinktis pradėkite nuo pluošto. Yra ne vienas pluoštas, kuris atrodo prabangiai ir puikiai tarnauja, tačiau nėra brangus. Pavyzdžiui, iš medvilnės audžiamas satinas arba ilgapluoštis mako satinas yra puikus pasirinkimas. Ši medžiaga išsiskiria blizgesiu, nesiglamžo, yra švelni, o palietus suteikia malonų vėsumo jausmą.

Prabangi patalynė gali būti pasiūta iš brangiausio audinio, tačiau ji turi taip ir atrodyti. Kitaip sakant, venkite ekstravagantiško dizaino ir prioritetą teikite klasikiniams raštams bei spalvoms. Prabangiai atrodys ta patalynė, kuri yra kokybiška, o mirguliuojantys raštai ar ryškios spalvos nesuteiks jai daugiau vertės. Klasikinis dizainas ir natūralios spalvos yra geriausias pasirinkimas, kokį galite padaryti kurdami prabangos įspūdį savo miegamajame. Be to, gamintojai, kurie neinvestuoja į naujo dizaino ir raštų kūrimą gali pasiūlyti klasikinio stiliaus patalynę už geresnę kainą – išleidę tiek pat gausite geresnės kokybės gaminius.

Natūralūs audiniai yra brangesni, nes juos sunkiau išgauti. Vis dėlto jie pasižymi savybėmis, kurios yra geriausios mūsų organizmui miego metu. Prabangi patalynė visų pirma turi atlikti savo funkciją, tad prioritetą teikite natūraliems audiniams.

Tinkamai pasirinkite patalynės komplektą – jei tereikia vieno pagalvės užvalkalo, tai ir įsigykite rinkinį su vienu užvalkalu. Taip mokėsite tik už tai, kas išties yra reikalinga, tad jokių bereikalingų išlaidų. Be to, jei galvojate, kad antrąjį užvalkalą dar panaudosite – klystate, kol jo prireiks antklodės užvalkalas jau bus nusidėvėjęs, tad net ir dalinai atnaujintas komplektas nebeatrodys taip gerai. Pirkite tiek, kiek reikia.

Šios paprastos taisyklės, kuriomis tikrai verta vadovautis perkant patalynę, leis sukurti prabangą miegamajame. Prabangi patalynė nebūtinai turi būti brangi, svarbiausia jos tobula išvaizda ir ramus miegas.

Susijusios prekės

avatar