Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Patalynė, turinti gydančių galių?

Patalynė, turinti gydančių galių – iš pirmo žvilgsnio, gali skambėti neįtikėtinai, kaip skraidantis kilimas ar panašiai. Iš tiesų, tai nėra jokia naujiena – žmonės nuo seno žinojo gydomąsias vieno ar kito audinio savybes. Kokios tos savybės ir kaip jos gali sušvelninti tam tikrus negalavimus, tokius kaip kvėpavimo takų alergijos, odos susirgimai, sąnarių ligos ir kita?

Vargina kvėpavimo takų alergijos?

Ši būklė gali apsunkinti ne tik įprastines kasdienines veiklas, bet ir miegą. O alergijos varginamas žmogus, neišsimiegojęs ir negavęs tinkamo poilsio, bus dar labiau sudirgęs ir susierzinęs. Kokią patalynę rinktis tiems, kurie kenčia nuo alergijų? Tinkamiausias sprendimas – vilna.

Daug kam vilna asocijuojasi su sunkiais, šiurkščiais, „kandančiais“ vilnoniais šalikais ir megztiniais, tačiau tinkamai suverpta merino ir alpakos vilna yra labai švelni. Plius, vilna pasižymi anti alerginėmis ir anti bakterinėmis savybėmis. Ką tai reiškia? Visų pirma, tokia patalynė pasižymi tuo, jog puikiai sugeria iš išgarina drėgmę –patalynė išlieka sausa, o sausoje terpėje nesiveisia mikrobai ir erkutės. Papildomas antibakterines savybes avies vilnai suteikia lanolinas – natūrali avies odos išskiriama medžiaga, apsauganti nuo infekcijų.

Alergiškiems žmonėms taip pat rekomenduojama įsigyti natūralaus pluošto, gerai drėgmę sugeriančius patalynės užvalkalus – medvilnę, šilką arba liną.

Reumatoidinis artritas? Osteoporozė? Kiti sąnarių susirgimai?

Sergantiems sąnarių ligomis, labiausiai kenkia šaltas, drėgnas oras. Žvarbiomis rudens ar žiemos dienomis, šios aplinkybės paprasčiausiai neišvengsite, tačiau pasirūpinkite, kad bent lovoje jūsų sąnariai tinkamai pailsėtų – išbandykite vilnonę antklodę. Vilnonė patalynė pasižymi puikiomis termoreguliacinėmis savybėmis, taip pat gerai absorbuoja bei išgarina drėgmę, todėl su tokia patalyne miegosite sausai ir šiltai, išvengsite to, kas labiausiai nepatinka jūsų sąnariams – drėgmės ir šalčio. Tikėtina, kad jausitės kur kas geriau.

Jautri, išsausėjusi oda? Besiveliantys, lūžinėjantys plaukai?

Tiems, kas rūpinasi savo grožiu – rekomenduojame rinktis natūralaus šilko patalynės užvalkalus. Ne vien dėl to, kad šilkinis audinys švelnus ir malonus liesti  – natūralaus šilko sudėtyje esantys proteinai bei amino rūgštys neleidžia odai išsausėti ir turi jauninantį poveikį. Ne veltui apie lygią, švytinčią odą yra sakoma – „lyg šilkinė.“

Verta žinoti dar vieną dalyką – šilkas, priešingai nei medvilnė, nesugeria į save veido kremo. Jei įprastinė pagalvė, prisilietusi prie veido, tiesiog sugeria ir „nušluosto“ brangų serumą, tai miegodami ant šilkinės pagalvės, galite nebijoti ir drąsiai liestis prie jos skruostu – kremo ar serumo poveikis niekur nedings.

Žinomo Niujorko stilisto John Corbett teigimu, šilkinė pagalvė padeda išsaugoti gražius, sveikus, stiprius plaukus. Miegant ant įprastinės pagalvės, plaukai veliasi, limpa, lūžinėja, riebaluojasi, tuo tarpu ant šilkinės pagalvės, jie tiesiog lengvai slysta, nesivelia ir išlieka sveikesni. Natūralūs šilko proteinai padeda išlaikyti plaukų drėgmės balansą, neleidžia jiems išsausėti, o plaukų galiukai mažiau skilinėja.

Alergijos, žaizdos, o gal net pragulų rizika?

Jau nuo senų laikų žmonės pastebėjo, jog lininiu audeklu aptvarstytos žaizdos greičiau užgyja. Linas žinomas dėl savo antibakterinių, antimikrobinių ir antigrybelinių savybių. Lininė patalynė rekomenduojama tiems, kas kenčia nuo kvėpavimo takų alergijų ar odos sudirgimo, taip pat nevaikštantiems ligoniams, kuriems lininė patalynė padeda išvengti pragulų.

Patalynės komplektai – sveikam miegui ir sveikam gyvenimui

Tinkamai parinkti patalynės komplektai reiškia daugiau, nei ramų, gilų miegą. Protingai parinkta ir jūsų poreikius atitinkanti patalynė gali sušvelninti įvairius fizinius negalavimus, stabdyti senėjimą, padėti išsaugoti gražią veido odą ir stiprius, vešlius plaukus.

Kartais žmonės linkę galvoti, kad patalynė nėra svarbi, nes jos niekas kitas, išskyrus jus ar jūsų šeimos narius, nemato. Tačiau daugybė žmonių mato jus – kaip jūs jaučiatės, kaip jūs atrodote ir kaip esate nusiteikęs.

Pasirūpinkite savim, kad atrodytumėt ir jaustumėtės gerai.

Susijusios prekės

avatar