Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Neramus vaiko miegas

Įvairaus amžiaus mažyliams miegas yra itin svarbus. Ir miega mažieji tikrai daug: kūdikiai iki metų lovytėje miegodami praleidžia net iki 16 valandų, vaikui augant miego laikas trumpėja, tačiau apie 12-uosius gyvenimo metus vis dar siekia 9 valandas. Jei pastebėjote, kad vaikas ar kūdikis miega neramiai, pirmiausiai priežasties ieškokite... patalynėje. Tinkamas jos parinkimas yra daug svarbesnis, nei galėjote pagalvoti. Tad kaip užtikrinti, kad vaikų poilsis miego metu būtų ramus ir kokybiškas?

Natūrali patalynė

Viena dažniausių vaikų neramaus miego priežasčių yra perkaitimas. Suaugusiųjų organizmas moka puikiai reguliuoti savo temperatūrą, o vaikai miegodami to daryti dar nesugeba. Dėl šių priežasčių mažiesiems rekomenduojama rinktis tik natūralią patalynę, nes ji yra laidi orui ir puikiai sugeria drėgmę, apsaugo nuo „šalto prakaito“ pojūčio miego metu.

Miego metu vaikai daug juda, tačiau natūrali patalynė neleis nei perkaisti, nei sušalti, tad yra tinkamiausias pasirinkimas. Itin tinka įvairūs medvilnės audiniai, linas. Sintetinis pluoštas orą praleidžia blogiau ir kūną tarsi izoliuoja, todėl su tokia patalyne vaikas greitai sukais ir prabus.

Švelni vaikiška patalynė

Visi mažyliai mėgsta švelnumą ir minkštumą, o ypač jis svarbus kūdikiams. Vaikų odą yra daug švelnesnė, palyginti su suaugusiojo, todėl ir jautresnė įvairiems dirgikliams, alerginėms reakcijoms ar infekcijoms. Dėl to itin svarbu, kad pasirinkta vaikiška patalynė būtų minkšta ir tokia išliktų po skalbimo.

Apsisaugoti nuo alerginių reakcijų ir šiurkštaus paviršiaus geriausia renkantis natūralaus pluošto patalynę. Ji užtikrins, kad vaikas jaustųsi patogiai, galėtų ramiai užmigti, nejustų kutenimo ar kito dirginamojo poveikio. Taip pat atkreipkite dėmesį ir į tai, kaip vaikiški patalynės užvalkalai užsegami – čia neturėtų būti sagų, atvirų užtrauktukų ar kitų aštrių ir kietų detalių.

Puikiai tiks medvilnė, satinas, flanelė, be to, tokia patalynė net ir po skalbimo išliks minkšta. Tiesa, jei norite švelnios ir minkštos patalynės skalbimo metu nepersistenkite su temperatūra: visiškai pakaks skalbimo 40 °temperatūroje, o norėdami panaikinti bakterijas vaikišką patalynę lyginkite. Lyginimas taip pat suteiks audinio paviršiui ir papildomo glotnumo.

Vaikiškos patalynės dydis

Gali pasirodyti nereikšminga, tačiau ne veltui egzistuoja keletas vaikiškos patalynės dydžio standartų. Pavyzdžiui, patiems mažiausiems skirta patalynė 100x130 cm, o kiek vyresniems vaikams ir paaugliams patalynės išmatavimai siekia 90x200 cm. Pasirinkti optimalų dydį svarbu, nes miego metu vaikai nemažai juda ir didelė patalynė gali riboti judesius, ji bus sunkesnė, gali užsilenkti ar pradėti slysti nuo lovos krašto. Visa tai dažniausiai sukelia vienodą baigtį – prabudimą.

Ramų vaiko miegą užtikrins tinkamo dydžio patalynė, kuri yra lengva. Jei dvejojate dėl antklodės šiluminių savybių, galima papildomai naudoti pledą – jie itin patinka vaikams, o jei bus per šilta, mažylis miegodamas pledą galės nusimesti pats.

Vaikiška paklodė – su guma

Nors peržvelgę vaikiškų paklodžių asortimentą rasite jų tikrai įvairių, paklodė su guma yra vienas geriausių pasirinkimų vaikams. Net jei mažyliai miega neramiai ar atsikėlę ryte mėgsta šėlti šokinėdami ant lovos, vaikiška paklodė su guma visada išliks savo vietoje. Tai labai patogu ir praktiška.

Be to, paklodė su guma sudaro minkštą, švelnų (jei rinksitės medvilninio pluošto gaminį) ir tolygų pagrindą, todėl vaikai gali miegoti ramiau, mažesnė tikimybė nugulėti vieną ar kitą kūno dalį. Jei paklodė raukšlėjasi, ilgainiui toje vietoje pradedamas jausti nepatogumas, o dar ilgiau nejudant ir skausmas. Prabudę tokių pojūčių neprisimename, tačiau jie labai kenkia bendrai miego kokybei ir poilsiui.

Susijusios prekės

avatar