Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Namų tekstilė turintiems jautrią odą

Odos jautrumas – gana dažna problema, su kuria susiduria daugelis. Nepaaiškinamas niežėjimas, nepatogumas, dirginimas... Jautriai odai tinka ne visos medžiagos, todėl renkantis ir siekiant patogumo savo namuose, būtina atkreipti dėmesį į audinį. Pateikiame keletą patarimų, kurie padės pasirinkti jautriai odai tinkamą patalynę, rankšluosčius ir kitą namų tekstilę.

Audinys yra audinys?

Jei jūsų oda nėra jautri ar linkusi į alergines reakcijas, galite sakyti, kad audinys yra tik audinys. Vis dėlto daugeliui gyvenimas nėra toks lengvas ir netinkamo audinio pasirinkimas sukelia diskomfortą. Blogiausia yra tai, kad aiškios ir tikslios priežastys ne visada suvokiamos iš karto, o oda tuo metu, kol svarstome, kas jai kenkia, dar labiau kenčia.

Vadinamieji hipoalerginiai audiniai yra neutralūs, tai reiškia nesukelia alerginių reakcijų. Taip pat tai dažniausiai yra švelnios ir minkštos medžiagos, kurios tinka net ir jautriai mažylių odai. Tokie audiniai gamybos procese yra griežčiau prižiūrimi, jiems parenkamos kokybiškesnės žaliavos.

Natūralūs audiniai jautriai odai

Nors hipoalerginiai audiniai yra audžiami ir iš sintetinio pluošto, daugelis jų yra natūralūs. Būtent natūralus pluoštas pasižymi puikiomis savybėmis, kurios leidžia išvengti odos dirginimo. Pavyzdžiui, dažnai jautrią odą dirgina prakaitas, o puikiai sugerdami drėgmę natūralūs pluoštai apsaugo odą nuo šio veiksnio. Antra vertus, kai oda jautri, reikėtų saugotis bakterijų ir mikrobų – čia gaminiai iš natūralių audinių ir vėl laimi, nes juo galima skalbti aukštesnėje temperatūroje, kurioje bakterijos žūva.

Kalbant apie namų tekstilę, itin svarbu panaikinti dulkių erkutes, kurios yra vienas dažniausių alerginių reakcijų sukėlėjų. Dulkių erkutės minta negyvomis odos ląstelėmis ir mūsų kūno išskyromis, todėl skalbimas aukštoje temperatūroje yra geriausia prevencija. Ir prisiminkite, kad dulkių erkutės gali gyventi ne tik patalynėje – joms terpe gali tapti ir kita namų tekstilė.

Rinkitės tai, kas skirta kūdikiams

Kūdikių oda yra itin jautri, todėl jai reikia ypatingo švelnumo. Pažvelkite, kas siūloma mažyliams ir žinosite, ką rinktis sau. O kūdikiams patalynė ir kita tekstilė dažniausiai yra gaminama iš natūralių pluoštų. Jie puikiai praleidžia oro srautus ir sugeria drėgmę, tad užtikrina ramų miegą net ir mažylių organizmui, kuris dar nemoka reguliuoti temperatūros miego metu.

Dažniausiai naudojama yra medvilnė. Tai universalus pluoštas, kuris yra itin patvarus ir lengvai skalbiamas. Be to, medvilnė puikiai įveiks net ir daugybę skalbimų aukštoje temperatūroje, o tai itin svarbu siekiant apsisaugoti nuo mikrobų ir kitų alerginių reakcijų sukėlėjų.

Jei esate alergiški dulkėms ar dulkių erkutėms, geriausias pasirinkimas yra plonas medvilnės audinys – jį lengva skalbti, skalbimo metu jis puikiai išsivalo, tad nelieka visų alergenų.

Tinkamos priežiūros svarba

Svarbu ne tik tinkamai pasirinkti tekstilės gaminius jautriai odai, bet ir pasirūpinti jų priežiūra. Visų pirma, prisiminkite, kad tekstilė, kurią naudojate namuose, nėra amžina. Net ir tuomet jei dar neblogai atrodo, gaminius reikia periodiškai pakeisti naujais. Tai vienintelis geras būdas apsisaugoti nuo dulkių erkučių, kurios yra nepastebimos, tačiau sukelia daug su odos jautrumu susijusių problemų.

Taip pat saikingai ir pagal instrukciją naudokite skalbimo priemones. Rinkitės skirtus jautriai odai gaminius ir jais nepiktnaudžiaukite – šiuo atveju daugiau nereiškia geriau.

Susijusios prekės

avatar