Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Mako satino patalynė ir jos išskirtinumas

Šiuolaikinio kliento poreikiai iš tikrųjų dideli, o jiems pataikaudami gamintojai siūlo didelį asortimentą gaminių. Patalynės užvalkalai siuvami iš tokios didelės audinių įvairovės, kad pasiklysti labai lengva. Vis dėlto tai gali būti lemtinga klaida: natūralūs ir sintetiniai audiniai stipriai skiriasi savo savybėmis, o skirtingų pluoštų išskirtinumas taip pat vertas dėmesio. Mako satino patalynė – daugeliui girdėtas pavadinimas, tačiau ne visi žino, ką jis iš tikrųjų reiškia ir kokių savybių iš šios patalynės tikėtis. Galiausiai tai natūralus ar dirbtinis pluoštas? Į visus šiuos klausimus atsakysime detaliai, tad kviečiame susipažinti su mako satino patalynės ypatybėmis.

Ar medvilnė gali būti tokia švelni?

Mako satinas yra audžiamas ilgo pluošto medvilnės, taigi tai visiškai natūralus audinys. Tai ekologiškas ir praktiškas pasirinkimas: medvilnė savo savybėmis idealiai tinka miegui. Tikriausiai kiekvienas mūsų puikiai skiria medvilnę nuo kitų pluoštų ir yra išbandęs medvilninę patalynę. Vis dėlto mako satinas savo išvaizda medvilnę sunkiai primena – tai lygaus blizgaus paviršiaus audinys, kuris yra itin švelnus, slidus. Toks satinas labiau primena prabangų šilką, o ne medvilnę, kurios gaminius naudojame ir namų buityje.

Ilgas natūralios medvilnės pluoštas yra kruopščiai apdirbamas ir naudojant specialų audimą plonos gijos sugula taip, kad medvilnė tampa neatpažįstamas. Taip, mako satinas iš principo yra ta pati medvilnė, turinti visus šio pluošto privalumus, tačiau daug patrauklesnės išvaizdos ir ilgaamžiškesnė. Mako satinas plačiai naudojamas patalynei, tačiau iš jo taip pat siuvami ir prabangūs šaliai, palaidinės, kiti drabužiai.

Kuo ypatinga mako satino patalynė?

Rinkdamiesi tekstilės gaminius daug dėmesio skiriame ne tik dizainui, bet ir paties audinio išvaizdai bei kokybei. Mako satinas pirmauja abejose srityse: tai itin dailus audinys, kuris dėl savo audimo būdo yra plonas, tačiau itin tvirtas ir ilgaamžis.

Teisingumo dėlei, reikėtų paminėti, kad mako satinas iš tikrųjų yra ne audinys, o specifinis audimo būdas. Pluošto gijų santykis yra 4 ir 1, taip užtikrinama, kad jos puikiai suglus ir išgaunamas blizgumas. Itin tankus paviršius užtikrina mako satino puikią išvaizdą ir tvirtumą – audinys yra palyginti plonas, bet savo atsparumu dilimui nenusileidžia net ir kelis kartus storesniems audiniams.

Mako satino patalynė yra brangesnė, nes šį audinį išgauti nėra taip paprasta. Reikalingos kokybiškos ir natūralios žaliavos, subtilumas, naudojama speciali pynimo technologija. Šio audinio kitaip išausti tiesiog nepavyks, tad rinkdamiesi mako satino patalynę visada galite būti tikri jos kokybe.

Mako satino patalynė yra labai lengva, tačiau švelni ir tvirta. Tai labai praktiškos savybės, prie kurių prisideda ir medvilnės pluoštui būdingas laidumas orui, drėgmės sugeriamumas. Mako satinas dažnai pelnytai lyginamas su šilku ir, reikia pastebėti, kad šis pluoštas yra tikrai ne prastesnis, tačiau prieš šilką laimi savo palankesne kaina.

Kaip gimsta mako satino patalynė?

Mako satinas yra gaminamas iš vadinamosios Egipto medvilnės, viena populiariausių jos rūšių yra Mako (Mitafifi). Tai medvilnė, kuriai būdingas itin plonas ir ilgas pluoštas, ji puikiai veša Nilo slėnyje, kur yra auginama visiškai natūraliai.

Ši medvilnė, virsdama mako satinu, ištveria daugybę procesų. Siekiant užtikrinti blizgesį, pluoštas yra sukamas, apdorojamas šarmu. Vėliau pluoštas yra dažomas su giliai įsiskverbiančiais dažais, todėl niekada neišblunka saulės šviesoje.

Mako satino patalynės priežiūra yra itin lengva, audinys itin atsparus tad nereikia sukti galvos dėl jo priežiūros. Patariama skalbimui rinkti neagresyvius produktus, skaičiuojama, kad laikantis šios taisyklės mako satino patalynė tinka naudoti net ir po 200 skalbimų. Įspūdinga? Tiesiog privalote išmėginti mako satino patalynę!

Susijusios prekės

avatar