Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Kokią patalynę rinktis?

Tikriausiai nė nereikia sakyti, kokią reikšmingą įtaką mūsų gyvenimui, savijautai daro miegas. Bent kelis kartus prastai išsimiegoti teko kiekvienam, tiesa? Tuomet visą dieną lydi nuovargis, mieguistumas, krenta darbingumas, vargina prasta nuotaika, energijos stoka ir pan. O neretas dar ir skundžiasi galvos skausmu, maudimu, kitokiu diskomfortu. Todėl kokybiškas miegas yra labai svarbus, o jį užtikrinti galime tik mes patys. Tiesa, tai priklauso nuo kelių veiksnių, iš kurių vienas svarbiausių yra tinkama patalynė. Kaip tokią išsirinkti?

Kodėl patalynė svarbi miego kokybei?

Patalynė yra tiesiogiai ir labai glaudžiai susijusi su tuo, kaip išsimiegosime. Per dieną kiekvienas mūsų patiria daug įvykių, įspūdžių, geresnių ir blogesnių patirčių. Maistas, kurį valgome, stresas, kurį patiriame, darbo krūvis, kuris nuvargina, nerimas, kuris kamuoja net naktį, ir panašūs aspektai lemia tai, kaip ramiai miegosime naktį. Gera patalynė užtikrins, kad oda nebus dirginama, ji tiks net itin jautriai, į alergijas linkusiai odai, tokia patalynė sugers prakaitą, neleis perkaisti, prisitaikys prie kūno temperatūros. Pasirinkę kokybišką patalynę rytą nubusite gerai pailsėję, žvalūs.

Kokio audinio patalynę rinktis?

Kiekvienas audinys turi jam būdingų savybių pluoštą, todėl renkantis patalynę tikslinga vertinti ne tik dizainą, vizualinį aspektą, tačiau ypač reikšmingas ir pats audinys. Kuo išsiskiria populiariausi?

 

Satinas – drąsiai gali varžytis su šilku

Neretas išvydęs satininę patalynę ją palaiko šilku, mat vizualiai ji atrodo įspūdingai – švelnus, subtilus blizgesys, glotnumas pavergia, o ką jau kalbėti apie spinduliuojamą prabangą. Tiesa, ne visi žino, jog satinas yra iš medvilnės pluošto audžiamas audinys, todėl be suteikiamo jaukumo, estetikos ir komforto dar dovanos ir natūraliam audiniui būdingas savybes.

Privalumai. Satino patalynė tikrai pateisins lūkesčius tų, kurie neabejingi prabangai ir švelnumui. Glotnūs prisilietimai Jūsų miegą perkels į kitą lygmenį. Švelniai blizgus satino audinys maloniai vėsus, todėl tai – tobulas pasirinkimas šiltajam metų laikui. Būtina paminėti, jog satinas perima visas gerąsias medvilnės pluošto savybes, todėl bus ne tik malonus odai, tačiau jos nedirgins, nealergizuos, užkirs kelią perkaitimui – mėgausitės maksimaliu komfortu viso miego metu.

Kam tinka? Šio audinio patalynė tobulai tiks visiems, kurie vertina kokybę, patvarumą ir įstabią išvaizdą. Satininę patalynę rinkitės vaikų lovai, savo miegamajam, ji tobulai tinka ir apgyvendinimo įstaigoms, kur prabanga, kokybė ir rafinuotumas yra būtinos sąlygos. Satino patalynė netgi tiks tiems, kurių oda labai jautri.

Priežiūra. Skalbkite skalbimo mašinoje – net po daugelio skalbimų išsaugo spalvą, savybes, glotnumą. Lengvai pašalinamos dėmės. Paprasta priežiūra dar labiau didina satino populiarumą. Mėgaukitės karališku poilsiu ir džiaukitės lengva priežiūra.

PREMIUM mako satino patalynė CALI | Mako satino patalynė | Nostra

Glamžyto kartūno patalynė – estetika ir praktiškumas

Glamžytas kartūnas žavi žaisminga, išskirtine išvaizda, labai lengva priežiūra ir maloniais prisilietimais. Dėl unikalios audinio tekstūros raštai bei spalvos kuria įstabų efektą.

Privalumai. Pirmiausia verta paminėti, jog šio audinio patalynė bus idealiausias pasirinkimas tiems, kurie nuolat skuba ir stokoja laiko buities darbams – nelyginta kartūno patalynė atrodys ne mažiau įspūdingai nei preciziškai išlygintas kitoks audinys. Taip pat šį audinį iš daugelio kitų nesudėtinga atskirti ir pagal spalvas – jos sodrios, ryškios, todėl labai tiks norintiems miegamojo erdvėje ryškių „potėpių“. Dėl pastarosios savybės glamžyto kartūno patalynė yra dažnas pasirinkimas vaikų kambariui – žaismingi, linksmi raštai ir spalvos šioje erdvėje tinka nepriekaištingai. Būtina paminėti, jog kartūnas yra medvilninis audinys, austas naudojant plonus verpalus ir tankų pynimą, dėl ko pasižymi lengvumu ir tinka visais metų laikais.

Kam tinka? Namuose kartūno patalynė tikrai ras vietą miegamajame, vaikų kambaryje, svečių kambaryje. Dėl natūralaus pluošto kartūnas tiks visiems, be išimties – net ir tiems, kurių oda jautri ar linkusi į alergijas. Labai patiks mėgstantiems skoningą originalumą, mielą netvarkos jausmą –tokį sukurti padės glamžyto audinio efektas.

Priežiūra. Paprasta priežiūra dar labiau didina glamžyto kartūno patalynės patrauklumą. Galima skalbti skalbimo mašinoje, aukštoje temperatūroje, karštame vandenyje. Bet ir po daugelio skalbimų kartūnas Jus žavės  ryškiomis spalvomis, švelnumu ir reprezentatyvia išvaizda.

Patalynės komplektas IŠPARDAVIMAS | Patalynės komplektai | Nostra

Flanelės patalynė – maksimalus švelnumas ir šiluma

Flanelė... Tiems, kas bent kiek domisi audiniais, ji iškart kelia aliuzijas su pasakišku minkštumu ir švelnumu. Ir tai visiška tiesa – flanelės audinio paviršių dengia miniatiūrinis pūkelis, suteikiantis audiniui pavydėtino jaukumo ir švelnumo. Štai kodėl dažnas flanelės patalynę išsitraukia šaltuoju metų laiku – papildomas minkštumas ir šiluma dovanoja maksimalų komfortą.

Privalumai. Dėl audinio paviršiuje esančio pūkelio flanelė tobulai šildo ir yra be galo maloni odai. Tiesa, tokia audinio struktūra neprideda papildomo svorio – audinys išlieka lengvas ir minkštas. Flanelė bus nepamainoma žiemą – sutikite, įsisupti į minkštutėlius, jaukius patalus yra didžiulis malonumas! Tačiau, jei yra poreikis, juo mėgautis galite ir kitais metų laikais – flanelė yra natūralaus pluošto audinys, todėl perkaisti tikrai neleis: tobulai sugeria ir išgarina drėgmę, yra laidi orui.

Kam tinka? Flanelė – vienas geriausių pasirinkimų turintiems jautrią odą, varginamiems alergijų. Štai kodėl flanelinė patalynė užima nemažą dalį vaikams skirto asortimento – ji minkštumu apdovanos net pačius mažiausius, kurių odelei reikalinga skrupulingas dėmesys.

Priežiūra. Flanelinė patalynė tikrai nereikalaus ypatingos priežiūros – skalbkite įprastai, naudokite įprastas skalbimo priemones ir nesijaudinkite dėl audinio pokyčių po skalbimo – jų tikrai nebus. Flanelė išlaikys tiek spalvą, tiek visas gerąsias savybes, o minkštumo požiūriu kaskart ja džiaugsitės vis labiau!

Satino patalynė ANISHA | Satino patalynė | Nostra

Drobės patalynė – natūralu ir paprasta

Nė kiek nesuklysime drobinę patalynę pavadinę tikrų tikriausia klasika, pavergiančia paprastumu bei, žinoma, natūralumu. Ir nors galite išgirsti nuomonių, jog drobė nėra pats minkščiausias audinys, tačiau ji tikrai dovanos švelnius prisilietimus bei komfortą viso miego metu.

Privalumai. Drobė audžiama iš natūralaus medvilnės pluošto, todėl yra laidi orui, sugeria ir sparčiai išgarinę drėgmę, tad miegodami neperkaisite, jausitės komfortiškai. Drobė nealergizuoja, nedirgina odos, o, atvirkščiai, suteikia pluoštą švelnių, malonių, jaukių prisilietimų. Drobinė patalynė dažnai marginama gėlėmis, augalų motyvais ar kitais dailiais raštais, suteikiančiais jai romantikos ir estetikos.

Kam tinka? Drobinė patalynė bus tobulas pasirinkimas ir namams, ir apgyvendinimo įstaigoms. Tokioje patalynėje komfortiškai jausis visi, net ir tie, kurie turi odos problemų, pasižymi labai jautria oda ar net alergijomis. Ši patalynė idealiai tiks ir vaikų lovelėms. Dėl puikaus drėgmės sugeriamumo labai patiks ir tiems, kurie neramiai miega bei yra linkę prakaituoti.

Priežiūra. Drobinė patalynė pelno daug simpatijų dėl tvirtumo ir atsparumo dėvėjimuisi. Taip pat ji nereikalaus specialios priežiūros – skalbkite skalbimo mašinoje ar rankomis, galima net aukštoje temperatūroje, karštame vandenyje – tokie veiksmai audiniui neturės jokios įtakos. Puiku ir tai, jog drobė valoma lengvai, dėmės pašalinamos nesunkiai. Džiaugsitės ne tik ją naudodami, bet ir prižiūrėdami.

Satino patalynė ANDY | Satino patalynė | Nostra

Satinas, drobė, flanelė, kartūnas – tai medvilniniai audiniai. Pasirinkę natūralaus pluošto audinį niekada neprašausite pro šalį. Linkime mėgautis kokybiška patalyne ir komfortišku miegu visą naktį!

Susijusios prekės

avatar