Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

Kokią patalynę rinktis vasarą?

Vasarą, kai dienomis lepina saulutė, vakare norisi kristi į minkštus ir gaivius patalus. Dažnai iškyla klausimas, kokią patalynę rinktis vasarai ir kaip užtikrinti miego komfortą. Nors gyvename ne itin šiltame krašte, vasarojant gerai išsimiegoti nepadeda nei praviras langas, nei oro kondicionierius ar oro drėkintuvas, o vienintelė ramaus miego paslaptis yra tinkamas patalynės pasirinkimas.

Vienas pagrindinių aspektų yra laidumas orui – jei audinys nėra laidus, vidurvasarį miegodami tokioje patalynėje jausitės tarsi pirtyje. Tikriausiai net nesinori įsivaizduoti šio jausmo ir tokių padarinių kaip prakaitavimas, vartymasis ar negalėjimas užmigti. Viso to lengvai išvengsite pasirinkdami tinkamą patalynės komplektą.

Visagalė medvilninė patalynė

Tikriausiai sunku rasti universalesni ir geresnį pasirinkimą už natūralų medvilnės pluoštą. Jis pasižymi puikiomis laidumo orui savybėmis, gerai sugeria drėgmę, yra minkštas ir švelnus. Medvilnė naudojama įvairiems audiniams, kurie varijuoja savo storiu. Vasarai galima rinktis ploną audinį, kuris bus lengvas ir užtikrins judėjimo laisvę net miego metu. O geriausia yra tai, kad net ir plonas medvilninis audinys yra patvarus ir ilgaamžis, tad galite nesibaiminti, kad tokį patalynės komplektą naudosite trumpai – medvilnė puikiai ištvers daugybę skalbimų ir net po jų išsaugos savo gerąsias savybes.

Iš medvilnės yra audžiamas satinas, mako satinas, flanelė, drobė, kartūnas – visi šie audiniai suteikia neribotą laisvę rinktis spalvas, raštus bei faktūras. Net ir tas pats audinys gali būti labai skirtingas, tad rinkdamiesi būtinai atkreipkite dėmesį į tokį parametrą kaip patalynės audinio tankis – jis leis geriausiai suprasti, kuris audinys yra plonesnis.

Lengva patalynė – svarbu

Vasarą miegui rinkitės odai švelnius audinius. Šiuo sezonu odos paviršių dažnai sudirgina saulės spinduliai, jie sausina odos paviršių, tad jis tampa jautresnis ir lengviau pažeidžiamas. Minkštas audinys maloniai priglus prie odos ir jos nedirgins, o šiurkštesnis gali miego laiką paversti tikra kančia, ypač stipriau nudegus saulėje.

Dėl tos pačios priežasties vasarą rekomenduojama rinktis lengvesnę patalynę, juolab poreikio užtikrinti šilumą nėra. Ramų ir gilų miegą užtikrins minkšta ir puri pagalvė, pavyzdžiui, iš tuščiavidurių poliesterio pluošto kamuoliukų, kurie yra lengvi ir paslankūs. Kai yra šilta, miegodami neišvengiamai daugiau judame, keičiame kūno padėtį, tad laisvas judėjimas yra labai svarbus. Verta rinktis kuo lengvesnę antklodę – ieškokite tokios, kurios užpildas yra purus, turi daug oro tarpų.

Visada gera išeitis yra vasarą antklodę pakeisti pledu, tačiau venkite sintetinių audinių. Net ir merino vilnos pledas, kuris taip jaukiai šildė žiemą, vasarą puikiai tarnaus kaip storos antklodės alternatyva. Natūralus merino vilnos pluoštas leidžia orui laisvai judėti, todėl organizmui miego metu yra lengviau reguliuoti savo temperatūrą ir palaikyti ją tinkamą – taip išsimiegosime daug patogiau ir ramiau.

Ar patalynės spalva turi įtakos?

Nors šis klausimas gali sukelti šypseną, jis yra visiškai logiškas. Ypač jei miegamajame pro langus spigina saulė – pirmieji jos spinduliai pasirinkus tamsią patalynę tokiu atveju dažniausiai reiškia ir miego pabaigą. Taigi jei nenorite vasarą keltis anksti, ieškokite šviesių patalynės užvalkalų. Puikiai tiks ir balti – balta spalva geriausiai atspindi šviesą, tačiau galima rinktis ir kreminius, pastelinius atspalvius.

Spalvų įtaką verta prisiminti ir šaltojo sezono metu: miegamajame, kuriame rudenį ar žiemą taip pat nemažai saulės, bus jaukiau miegoti pasirinkus tamsių spalvų patalynės komplektą. Taip yra todėl, kad tamsios spalvos šviesą bei šilumą sugeria.

Susijusios prekės

avatar