Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Kas kuria prabangą miegamajame?

Miegamojo interjere gali dominuoti tik išskirtinės ir itin brangios apdailos medžiagos, o ant naktinio stalelio puikuotis garsiausių pasaulio meno kūrėjų darbai... Vis dėlto atsigulus į lovą visa tai netenka prasmės - tikrąja prabangą miegamajame kuria patalynė, tad ją verta rinktis apdairiai ir atsakingai. Juk nėra geresnio jausmo už minkštutėlį tarsi debesis patalą, švelnų audinio prisilietimą ir gaivų aromatą. Kas gi to nenorėtų? Tad dalinamės patarimais, kaip pasirinkti patalynę, kuri prabangos įspūdį sukurs kiekviename miegamajame.

Audinys - svarbiausia?

Siekiant sukurti prabangos įspūdį, svarbiausias vaidmuo tenka kokybei. Juk prabangūs gaminiai, nesvarbu, tai būtų desertas ar sportinis automobilis, visada išsiskiria aukščiausia kokybe. Taip yra ir su patalyne, o kokybę pirmiausiai liudija audinys. Šilkas, kašmyras - daugelis mūsų žino, kad tai brangūs audiniai, tačiau dėl savo savybių patalynei jie nėra itin tinkami. Iš tikrųjų miegui tinkamiausia yra natūrali medvilnė, kuri leidžia orui laisvai judėti, sugeria drėgmę, išlieka minkšta ir švelni be jokių papildomų pastangų - trumpai tariant, tokiame patale miegoti visada patogu. Vis dėlto medvilnė ir prabangos pojūtis miegamajame atrodo nesuderinami dalykai. Bet ar tikrai?

Atsakymas yra satinas - medvilnės pluošto audinys, kuris gana retai yra siejamas su pačia medvilne, tačiau gana dažnai - su prabanga. Šis paradoksas susiformavo dėl netradicinės satino išvaizdos - specifinis pluošto gijų pynimo būdas leidžia išgauti blizgų medžiagos paviršių, kuris yra itin lygus ir glotnus, kas įprastiems medvilnės audiniams nėra būdinga. Vadinamasis satininis pynimas yra atliekamas audžiant įstrižai. Tai technika, kuri užtikrina ne tik puikią audinio išvaizdą, bet ir tvirtumą: satinas yra itin tankus pluoštas, tad patvarus ir ilgaamžis. Be to, satinas „paveldi“ ir visas gerąsias miegui tinkamas medvilnės savybes.

Kas tas satinas?

Satinas yra medvilninis audinys, kuris išgaunamas naudojant specialią audimo technologiją. Tai tankus, tačiau plonas audinys, kuriam naudojama sviestinė technologija, suteikianti blizgesį. Satinas natūraliai žvilga ir yra tolygus bei lygaus paviršiaus audinys, audinio gijos eina įstrižai ir yra tobulai prigludusios viena prie kitos.

Audimo subtilybės yra panaudojamos ne tik audinio tekstūrai, bet ir raštui išgauti. Keičiant gijų kryptį be papildomo dažymo yra sukuriami raštai. Tai – vadinamasis žakardinis satinas, kurį dažnai sutiksime klasikinio stiliaus miegamuosiuose. Žakardinis satinas dažnai yra dryžuotas, kartais audžiama išgaunant kvadratus, stačiakampius ar kitus ornamentus.

Švelnus ir tolygus paviršius užtikrina slidumo pojūtį, todėl satininė patalynė turi savybę vėsinti ir yra tobulas pasirinkimas vasarai. Satinas yra lengvai lyginamas ir nesiglamžo, todėl tokią patalynę lengva prižiūrėti – tai viena priežasčių, kodėl satino patalynės užvalkalai yra tokie populiarūs viešbučiuose bei SPA centruose.

Sintetinis ar natūralus satinas?

Nors satinas nėra storas audinys, jis yra tikrai patvarus. Tankiai supintos gijos patikimai išlaiko audinio formą, spalvą ir tekstūrą. Net ir po daugybės skalbimų satinas nepakeičia savo išvaizdos: audinys taip pat blizga ir išlieka toks pats malonus kūnui. Šiomis savybėmis pasižymės ir natūralus, ir sintetinis satinas, tačiau skirtumai tarp šių audinių yra esminiai.

Satino patalynė, pagaminta iš natūralios medvilnės pasižymi puikiomis savybėmis, tad joje miegodami neperkaisite, jausitės patogiai ir miegosite ramiai. Iš pažiūros savo išvaizda nenusileidžiantis sintetinis satinas nėra laidus orui ir prastai sugeria drėgmę, tad tokioje patalynėje kone kiekvienas patirs tokių nemalonių pojūčių kaip prakaitavimas, neramus miegas, šlapios ir šaltos patalynės pojūtis. O visa tai tikrai netinka prabangiam miegui! Taigi, visada atkreipkite dėmesį į etiketę ir rinkitės tik kokybišką natūralaus satino patalynę.

Susijusios prekės

avatar