Flanelės patalynei 30% nuolaida. Žiūrėkite čia!

Kaip išvengti peršalimo miegant?

Kaip ir kada žmonės peršąla? Dažnai peršąlama ne dėl šalčio, bet dėl staigaus temperatūrų pokyčio, kai įkaitęs organizmas netikėtai ir per trumpą laiką atšąla. Pavyzdžiui, kai iš lauko karštą vasaros dieną patenkate į vėsų kambarį, kai žiemą užbėgate į parduotuvę, sukaistate, po to vėl išeinate į lauką. Sportuojantys žmonės peršąla, kai po sporto įkaitęs kūnas staiga atvėsta. Taigi, kaip išvengti peršalimo miegant?

Ar galima peršalti miegant kambaryje?

Ar žinojote, kad peršalti galima paprasčiausiai miegant, ir ne dėl to, kad kambaryje buvo šalta? Taip atsitinka todėl, kad žmogus, dėl natūralaus biologinio polinkio arba dėl karščio, stipriai suprakaituoja, organizmas išskiria didelius kiekius drėgmės, kuri tiesiog kaupiasi patalynėje. Gerai, jeigu patalynė puikiai sugeria ir išgarina drėgmę. O jei ne? Tokiu atveju, patalynė tiesiog sudrėksta, o kai ji atvėsta – žmogus junta šaldantį nemalonų prisilietimą. Jei žmogus nubunda – jis vartosi, ieškodamas patogios pozicijos ir bando iš naujo užmigti, o jei nenubunda – gali paprasčiausiai ... peršalti.

Dažnai peršąlate? Išsirinkite tinkamą antklodę!

Jei esate linkęs peršalti, rekomenduojama rinktis tokią patalynę, kuri pasižymi geromis termoizoliacinėmis savybėmis. Tai reiškia – patalynė sukuria apie žmogaus kūną tam tikrą termoizoliacinį barjerą, kuris neleidžia organizmui nei peršalti, nei sukaisti.

Kad būtų paprasčiau, pailiustruokime tokiu pavyzdžiu. Avys yra veisiamos ir gyvena įvairiausiose klimato juostose – nuo karščiausio iki šalčiausio. Kodėl avys neperkaista ir nesušąla?

Avies kailis sudaro tam tikrą termoizoliacinį barjerą aplink avies kūną ir palaiko tam tikrą stabilią temperatūrą. Žiemą, nei jei avis apsnigta ir pasidengusi sniego sluoksniu, sniegas nesiliečia prie odos, o jai pačiai visai nešalta –  žinoma, kad fermeriai, norėdami sušilti, į avies kailį sukiša šąlančias rankas. Vasarą, dėl tos pačios priežastis, avis yra tarsi nuolatiniame pavėsyje.

Žmonėms, linkusiems jautriai reaguoti į temperatūros pokyčius, taip pat rekomenduojama vilnonė patalynė. Tokia patalynė vasarą apsaugo nuo karščio, o žiemą – nuo šalčio. Jei nusprendėte rinktis kitokią patalynę, įsitikinkite, kad ji pasižymi geromis termoizoliacinėmis savybėmis.

Patalynės komplektai – ką rinktis linkusiems į peršalimą?

Parduotuvėse rasite daugybę skirtingų patalynės komplektų iš įvairiausių medžiagų. Rinkdamiesi prisiminkite pagrindinę taisyklę – jums reikia ne kažko šilto, o kažko, kas leidžia kūnui kvėpuoti ir puikiai susidoroja su drėgme. Tokiomis savybėmis pasižymi beveik visi natūralaus pluošto audiniai – šilkas, linas, įvairios medvilnės rūšys, tokios kaip flanelė, kilpinis audinys bei taip vadinimas „vaflinis“ audinys – medžiaga, kuri primena traškų vaflio paviršių. Taigi, asortimentas tikrai platus – galėsite rinktis priklausomai nuo estetinių kriterijų ir nuo kainos.

Paprastas sprendimas

Jei dažnai peršąlate, ko gero, grūdinatės po dušu, geriate vitaminą C, galbūt, svarstote, jog jums reikia kitų batų, kito palto ar kitokio šiltesnio megztuko? Labai gali būti, jog jums reikia tiesiog kitokios antklodės, o tuomet visi peršalimai ir visos bėdos pasibaigs.

Susijusios prekės

avatar