Velykų išpardavimas kovo 20-31 d. 25% nuolaida su kodu VELYKOS2024 *nuolaidos nesumuojamos

10 medvilnės privalumų ramiam miegui

Medvilnė yra vienas populiariausių pluoštų namų tekstilei: patalynė, pledai, rankšluosčiai, servetėlės ir net kilimėliai yra gaminami iš įvairių medvilnės audinių. Savo savybėmis medvilnė tiesiog idealiai tinka patalynei gaminti, tad jei planuojate atnaujinti savo patalus, pateikiame net 10 priežasčių, kodėl medvilnės patalynė yra geriausias pasirinkimas.

Laidumas orui #1

Gali pasirodyti smulkmena, tačiau prasta patalynės laidumas orui yra viena pagrindinių neramaus ir nepatogaus miego priežasčių. Geresnėmis laidumo savybėmis pasižymi natūralūs pluoštai, o medvilnė šioje srityje yra tiesiog nepralenkiama – jos audiniai leidžia odai ir kūnui kvėpuoti, todėl net ir neramiai miegodami medvilnės pataluose niekada neperkaisime, o šaltesnį žiemos vakarą jusime malonią šilumą. Ši savybė itin svarbi renkantis patalynę kūdikiams ir vaikams – jų kūnai dar nemoka taip gerai reguliuoti temperatūros miego metu, tad būtinas „kvėpuojantis“ audinys, kuris užtikrintų tinkamos temperatūros palaikymą.

Sugeriama drėgmė #2

Medvilnės pluoštas puikiai sugeria drėgmę ir tai svarbu ne tik rankšluosčiams, bet ir patalynei. Miego metu prakaituojame, todėl susidaro drėgmė, kuri galiausiai lemia nepatogumą, o šaltojo sezono metu sukelia ir nemalonų drėgmės pojūtį. Medvilnės patalynė yra puikus pasirinkimas visais metų laikais, nes šis audinys puikiai prisitaiko prie visų žmogaus kūno poreikių.

Natūralumas #3

Medvilnė yra natūralus pluoštas – tai tarsi dovana iš gamtos. Natūraliai medvilnės patalynė nesukelia alergijų ir tinka net jautriai odai. Dėl šios priežasties tai vienas geriausių pasirinkimų alergijų kamuojamiems žmonėms, kūdikių ir vaikų lovelėms.

Išvaizdos įvairovė #4

Medvilnės patalynė varijuoja spalvų bei raštų įvairove, tad pasirinkti galėsite pagal savo norus, kambario interjerą arba nuotaiką. Medvilnės pluoštas yra puiki medžiaga patalynės dizaineriams, nes galima išgauti ir ryškias spalvas, atkartoti įvairius piešinius bei raštus, sukurti 3D efektus.

Ilgaamžiškumas #5

Nors ir neatrodo labai stora, medvilnė yra patvarus pluoštas, todėl jei ieškote kokybiško ir ilgaamžio gaminio, drąsiai rinkitės medvilnės patalynę. Ji atlaikys daugybę skalbimų ir vis tiek atrodys tarsi nauja. Audinys nesitampo ir nepasiduoda aplinkos poveikiui, todėl medvilnės patalynę galima skalbti ir aukštesnėje temperatūroje, nesibaiminant sugadinti gaminį.

Lengva priežiūra #6

Medvilnės patalynės komplektą verta rinktis ir dėl praktiškų priežasčių – jį lengva prižiūrėti. Patvarus pluoštas yra ilgaamžis ir atsparus dėvėjimuisi, todėl tokius gaminius galima skalbti daugybę kartų. Medvinei nereikia specialių skalbiklių ar priežiūros priemonių, natūralus audinys yra laidus orui, todėl greitai džiūsta. Iš medvilnės greitai pasišalina nemalonūs kvapai, o džiaunant skalbinius nereikia jaudintis, kad dėl vandens svorio jie ištįs – medvilnė puikiai palaiko savo formas.

Minkštumas ir švelnumas #7

Patalynė iš medvilnės yra minkšta ir švelni, todėl sąlytis su oda yra visada malonus. Tai pluoštas, kuriame yra daug oro – jis užtikrina minkštumą ir leidžia audiniui greitai prisitaikyti prie kūno temperatūros. Medvilnės patalynė užtikrina patogumą ir jaukumą bet kokiu metų laiku, tad šią patalynę mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai.

Skirtingos faktūros #8

Medvilnės pluoštas varijuoja savo ilgiu ir leidžia išgauti skirtingas faktūras, kurios ne tik suteikia patalynės išvaizdai dar daugiau įvairovės, bet ir leidžia džiaugtis unikalia išvaizda. Ne visi žino, tačiau tokie skirtingi audiniai kaip trikotažas, satinas, flanelė, kartūnas ar klasikinė drobė yra audžiami iš medvilnės – skiriasi tik naudojama technologija ir pluošto ilgis.

Puikus kainos ir kokybės santykis #9

Medvilnė yra labai paplitusi ir mėgstama daugelio vartotojų dėl puikaus kainos ir kokybės santykio. Puikiai atrodančią patalynę išsirinksite iš didelio asortimento ir naudosite palyginti ilgai, o štai už sintetinę patalynę gali tekti sumokėti ir labai brangiai, tačiau jau po kelių skalbimų aiškiai bus pastebimos dėvėjimosi žymės.

Jokių elektros iškrovų! #10

Paskutinis, tačiau ne mažiau svarbus medvilnės privalumas yra tai, kad pasirinkę šią patalynę niekada nesusidursite su įsielektrinimo problema. Šaltojo sezono metu tai tikrai erzina: patalynės audinyje susidarant elektrostatiniam krūviui jis limpa, traukia plaukus, dulkes ir smulkius nešvarumus, tokioje patalynės nemalonu miegoti, o galiausiai, kai mažiausiai tikitės, gali nukrėsti „žaibas“.

Susijusios prekės

avatar